Tgrt Haber

Çiçeği burnunda iPhone 15, çileden çıkaran başka bir sorunla karşı karşıya: Kullanıcılar elinde tutamıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
27 Eylül 2023 17:25 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 12:47
Çiçeği burnunda iPhone 15, çileden çıkaran başka bir sorunla karşı karşıya: Kullanıcılar elinde tutamıyor

iPhone 15 serisinin kullanıcılarla buluşmasının ardından şikayet sayısında da artış görüldü. Renk soyulmalarına ek olarak başka bir sorun daha gündemde. Bu kez kullanıcılar telefonu kılıfsız kullanamadıklarını söylüyor. İşte yeni sorun.

iPhone 15​ serisinin tanıtımı üzerinden henüz bir ay geçmedi. Ancak yaşanan sorunlar ve kullanıcıların şikayetine bakacak olursak Apple​'ın başı bu yıl epey ağrıyacak gibi.

Geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcılar iPhone 15 Pro modellerinin titanyum kasasının renk değiştirdiğini iddia etmiş, Apple ise bununla ilgili endişeleri verdiği cevaplarla gidermişti. Ancak şimdi iPhone 15 serisi ısınma​ sorunuyla karşı karşı ve kullanıcılar bunu kılıfsız kullanılamadığını söylüyor. 

İPHONE 15 BU KEZ DE ISINMA SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA

Raporlara göre bazı iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Max kullanıcıları, telefonların aşırı ısındığını ve kılıfsız kullanmanın mümkün olmadığını söylüyor. Öyle ki ısı testi yapan bazı kullanıcılar iPhone 15'lerin 47 santigarat dereceye kadar çıktığını belirtti. 

Ünlü teknoloji sitesi 9to5Mac yazarı Ian Zelbo ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

 "İnsanların abarttığını düşündüm ama öyle değilmiş. Gerçekten iyi performans göstermiyor. Ayrıca elimde tuttuğumda sol kenarın ve arkasının en sıcak noktalar olduğunu fark ettim."

Ayrıca iPhone'ların şarj​ sırasında çok fazla ısınması da sorunlardan bir başkası. iPhone 15'in oyun ve uygulamalar arası gezinirken bile çok fazla ısınması gündemde, ancak diğer iPhone kullanıcıları da telefonlarının çok fazla ısınmasından şikayetçi.

Çiçeği burnunda iPhone 15, çileden çıkaran başka bir sorunla karşı karşıya: Kullanıcılar elinde tutamıyor

Özellikle iPhone'un %25'ten %60'a kadar gerçekleşen hızlı şarj dolumu telefonu elde tutulamayacak dereceye getiriyor. Apple'ın ise henüz yaşanan bu ısınma sorunlarına ilişkin bir açıklaması yok. Zira Android​ telefonlarda 200W hızlı şarj teknolojisine geçildi ve bu kadar şikayet gelmedi.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...