Tgrt Haber

Çiçeği burnunda iPhone 15, sinir bozucu bir sorunla gündemde

23 Eylül 2023 14:40 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 17:31
Çiçeği burnunda iPhone 15, sinir bozucu bir sorunla gündemde

Apple'ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 15, ön sipariş verenlere teslim edilmeye başladı. Cihazı satın alan kullanıcılar, büyük bir sorun fark ettiler. Yeni iPhone'lar, kurulum aşamasında Apple logosuna takılıp kalıyor ve sistem bir türlü açılmıyor. Peki sorunun çözümü ne?

Apple​'ın çiçeği burnunda akıllı telefonu iPhone 15​, satışa çıkmasının ardından peş peşe hatalar ile gündeme geldi. iPhone 15 Pro​'nun titanyum çerçevesinin, telefon kılıfsız kullanılırsa geçici olarak rengini kaybettiği ortaya çıktı. Yeni iPhone'lar bu sefer de 'kurulum hatası' ile boğuşuyor.

Teknoloji sitesi 9to5Mac'in haberine göre, iPhone 15 ilk kurulum esnasında Apple logosunda takılıp kalıyor. Hata, eski model bir iPhone'daki verileri yeni iPhone'a aktarmaya çalışırken oluşuyor. iOS 17​ güncellemesinin sebep olduğu belirtilen bu durum, akıllı telefonun bir türlü açılmamasına yol açıyor.

İOS 17.0.2 GÜNCELLEMESİ İLE DÜZELDİ

Apple iki gün önce yayınladığı iOS 17.0.2 güncellemesi normal şartlarda bu sorunu çözüyor. Fakat iPhone 15, hiç açılmadığı için yeni güncellemeyi yüklemenin de bir yolu bulunmuyor.

Bazı kullanıcılar, telefonda kurulum aşamasına geçmeden önce iOS 17.0.2 güncellemesini yükleyebilecekleri bir pencere açılması gerektiğini belirtti. Fakat söz konusu pencereyle karşılaşmadığını söyleyen kullanıcıların sayısı oldukça fazla.

Peki bu sorunun çözümü ne? Apple'ın web sitesindeki 'destek' bölümünde belirtilene göre, herhangi bir iPhone kurulum aşamasında takılıp kalırsa, telefonu kurtarma moduna almak ve bilgisayara bağlayarak geri yükleme ile sıfırlamak gerekiyor. İkinci bir seçenek ise; iPhone 15'i 'yeni' olarak ayarlamak, yani eski telefondaki verileri aktarmadan kurmak.

ÖN SİPARİŞE AÇILDI

Yeni akıllı telefon ailesi iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinden oluşuyor. 22 Eylül'de Türkiye'de ön sipariş süreci başladı. 29 Eylül'de ilk teslimatları yapılmaya başlayacak. ABD ve Avrupa'da ise geçen hafta ön sipariş veren kullanıcılar telefonu teslim almaya başladı.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...