Tgrt Haber

Çin’den dikkat çeken süpersonik yolcu uçağı: Prototipi testi başarıyla geçti!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Ekim 2024 20:35 - Güncelleme : 28 Ekim 2024 20:38
Çin’den dikkat çeken süpersonik yolcu uçağı: Prototipi testi başarıyla geçti!

Çinli şirket süpersonik yolcu uçağı prototipini test etti. Space Transportation" adlı, merkezi Pekin'de bulunan Çinli şirket, testle ilgili bilgi verdi. Uçağın Çin ile ABD arasında yolcu taşıma süresini iki saate indirmesi bekleniyor…

Çinli özel bir şirketin ses hızından 4 kat hızlı hareket edebilen (Mach 4) süpersonik yolcu uçağı prototipinin, test uçuşunu gerçekleştirdiği bildirildi. "Space Transportation" adlı, merkezi Pekin'de bulunan Çinli şirket, yaptığı açıklamada, Mach 4 hıza kadar çıkan prototipin uçuş testini 28 Ekim'de gerçekleştirdiğini duyurdu.

KAYAN YILDIZ ADI VERİLDİ

Test uçuşunda "Yünşing" (kayan yıldız) adı verilen prototipin aerodinamik, ısı koruma ve kontrol sistemleri gibi kilit teknolojilerinin test edildiği belirtilen açıklamada, motor teknolojisinin kasımda yapılacak testte yeniden değerlendirileceği ifade edildi.

Çin’den dikkat çeken süpersonik yolcu uçağı: Prototipi testi başarıyla geçti! - 1. Resim


2 SAATE İNECEK

Açıklamada, şirketin 2027 yılına kadar tam boyutlu bir süpersonik yolcu uçağının yapımını tamamlamayı hedeflediği, uçağın Pekin ile New York arasında yolcu taşıma süresini iki saate indireceği kaydedildi.

SESTEN 2 KAT HIZLI

Süpersonik yolcu uçaklarının sonuncusu, 1976 ile 2003 yılları arasında ticari uçuşlarda kullanılan İngiliz-Fransız ortak yapımı Concorde uçakları olmuştu. Concorde'lar sesten iki kat hızlı (Mach 2) uçabiliyordu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...