Tgrt Haber

Çin’den ilginç İsrail adımı: Haritadan silindi ne bayrak kaldı ne isim!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TRT Haber
31 Ekim 2023 14:34 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 14:38
Çin’den ilginç  İsrail adımı: Haritadan silindi ne bayrak kaldı ne isim!

Devam eden İsrail-Hamas geriliminde akan sular durmazken, Çin’den ilginç bir adım geldi. Dünyanın en çok nüfusuna sahip ülkesi İsrail’i haritadan sildi.

İsrail ile Hamas​ arasındaki gerilimde akan sular durulmuyor. 1.ayına yaklaşan işgalde İngiltere, ABD​ ve birkaç ülke daha kenarda gelişmeleri takip ediyor.

Çin​ ise savaş gemileriyle gövde gösterisi yaparak ABD ve diğer düşmanlarına gözdağ verdi. Şimdi ise ilginç bir durum daha yaşandı. İsrail, Çin’in dijital harita uygulamalarından silindi.

ÇİN, İSRAİL’İ HARİTADAN TAMAMEN SİLDİ

Çin'in popüler harita uygulamalarından Baidu ve Gaode'ın İsrail'in isminin ve bayrağının yer almadığı görüldü. TRT Haber'in haberine göre, tüm ülkelerin ve bayraklarının yer aldığı uygulamalarda bölgedeki şehir isimleri gösterilirken ancak ülkenin ismi ve bayrağı yer almıyor.

Çin’den ilginç  İsrail adımı: Haritadan silindi ne bayrak kaldı ne isim!

Sosyal medyada gündem yaratan duruma ilişkin olarak uygulamalardan henüz bir açıklama gelmedi.

AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olaya ilişkin Çinli yetkililerinden açıklama geldi. Yenisafak’a göre Çin Dışişleri Bakanlığı Baidu ve diğer popüler harita uygulamalarında İsrail’in isminin yer almamasına ilişkin sorulan soruyu cevapladı.

Bakanlık Sözcüsü Wang Wenbin, "Çin ile İsrail'in normal diplomatik ilişkileri olduğunu bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Çin’in yetkili makamları tarafından yayınlanan standart haritada ilgili ülkeler açıkça işaretlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...