Tgrt Haber

Çinli arama motoru Baidu, ChatGPT benzeri bir yapay zekayı entegre etmeye hazırlanıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
30 Ocak 2023 14:10 - Güncelleme : 30 Ocak 2023 14:12
Çinli arama motoru Baidu, ChatGPT benzeri bir yapay zekayı entegre etmeye hazırlanıyor

Microsoft'un ChatGPT'yi Bing'e entegre etmesini açıklamasından sonra Çinli rakibi de harekete geçti. Arama motoru Baidu, ChatGPT benzeri bir yapay zekayı entegre etmeye hazırlanıyor.

Yapay zekaChatGPT​ giderek popülerlik yakalarken, Microsoft​ zaman kaybetmeden geliştirici OpenAl'e yatırım yaptı ve ChatGPT'yi birçok platformuna entegre edeceğini duyurdu.

ChatGPT yakında Microsoft hizmetlerinde görülürken, Çinli arama​ devi Baidu ise benzer bir yapay zekayı kendi tarayıcısına entegre edecek.

BU YIL MART AYINDA PİYASAYA SÜRÜLECEK

ChatGPT ile benzer özelliklere sahip olacağı söylenen yapay zekanın, Baidu için mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu hizmet kendi teknolojisine dayalı olacak ve kullanıcıların internetteki arama deneyimini de önemli seviyede iyileştirecek.

Bloomberg'in aktardığına göre Baidu, bu hamle için Microsoft'tan daha erken davrandı. Microsoft henüz birkaç hafta önce ChatGPT'yi entegre edeceğini açıklarken, Baidu'nun ise bu proje üzerine uzun bir süredir çalıştığı söyleniyor.

ChatGPT, Kasım 2022 sonlarında Microsoft'un Bing tarayıcısına entegre edilecek. Bu hizmetle Bing tarayıcısı da önemli gelişmeler alacak ve daha iyi sonuçlar sunacak. Zira insan benzeri dil kullanan ChatGPT, henüz entegre edilmemiş haleyken bile önemli işlere imza atıyor.

 

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...