Tgrt Haber

Çip üreticisi Intel, Rusya'daki tüm faaliyetlerini askıya aldı

06 Nisan 2022 10:02 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 10:09
Çip üreticisi Intel, Rusya'daki tüm faaliyetlerini askıya aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya işgaline tepki gösteren isimlerden Intel, Rusya'ya sevkiyatların ardından bu kez de tüm ticari faaliyetlerini askıya aldı.

Ukrayna'ya işgalin üzerinden bir aydan fazla süre geçerken teknoloji devleri, Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulayarak bu savaşın sona ermesini temenni ediyor. Ancak Rusya'nın geri çekilme gibi bir niyeti yok.

Tüm dünyanın desteğini arkasına alan Ukrayna, gerek maddi gerek manevi anlamda gelen destekler ile ayakta durmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü şirketler, Rusya'ya ambargo uygulayarak ekonomiden açıdan zarar veriyor. 

INTEL TÜM FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI

Onlarca şirket Rusya'da faaliyetlerini askıya alırken, bu kervana kısa süre önce çip üreticisi Intel'de dahil oldu. Daha önceden Rusya'ya sevkiyatlarını durduran Intel, şimdi ise buradaki tüm ticari faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı.

Çip üreticisi Intel, Rusya'daki tüm faaliyetlerini askıya aldı

California merkezli yonga üreticisi, “Intel, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını kınamak ve barışa hızlı bir dönüş çağrısı yapmak için küresel topluluğa katılmaya devam ediyor” dedi. Ayrıca Rusya'da çalışan 1.200 çalışanını destekleyeceğini de sözlerine ekledi. Bunun için ise, '' iş sürekliliği önlemleri uygulanacak'' dedi. 

BÜYÜK ŞİRKETLER FAALİYETLERİNİA ASKIYA ALDI

Intel, Rusya'ya ambargo uygulayan tek şirket değil. Öte yandan; Apple, AMD, Adobe, General Electrik hatta Spotify bile Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı. Tüm şirketlerin aldığı bu karar, savaşın bir an önce bitmesi ve güzel günlerin tekrardan gelmesi. 

    

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...