Tgrt Haber

Copilot ve Windows AI için ihtiyaç duyulan sistem gereksinimleri belli oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
18 Ocak 2024 15:40 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 15:41
Copilot ve Windows AI için ihtiyaç duyulan sistem gereksinimleri belli oldu

Microsoft, yapay zekaya yönelik gelişimlerini ilerleyen dönemde tamamen Windows işletim sistemine aktaracak. Ancak yapay zeka özelliklerini herkes kullanamayacak. Bunun için minumum sistem gereksinimlerini karşılamak gerekecek.

Microsoft​'un BingChat ile başlattığı yapay zeka​ serüveni, Copilot​ ile epey yol aldı. Aktif olarak milyonlarca kişi tarafından kullanılan Copilot, Windows işletim sistemine de entegre edildi.

Ancak Microsoft, bu kadarıyla da sınırlı bırakmayacak. Kısa süre önce ücretli Copilot Pro sürümünü duyuran teknoloji devi, önümüzdeki günlerde Windows AI için daha fazla gelişmeyi bilgisayarlarla buluşturacak. Ama bu yenilikler her bilgisayar tarafından kullanılamayacak.

MİNUMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ BELLİ OLDU

TrendForce'a göre Microsoft'un yapay zekalı bilgisayarlar için minumum sistem gereksinimi 16 GB RAM olacak.

 Bu yıl Windows 11 23H2 üzerine kurulu, yeni yapay zeka özellikleri de içeren ''Yapay Zekalı'' bilgisayarlar piyasaya sürülecek. Hem Copilot hem de Windows AI özelliklerini kapsayacak bu bilgisayarların ise en az 16GB RAM'e sahip olması gerektiği ortaya çıktı.

Sonuç olarak, 2024 yılında dizüstü bilgisayarlar temel bellek spesifikasyonu olarak 16 GB'ye sahip olacak; iş amaçlı dizüstü bilgisayarlar, kurumsal gereksinimlere bağlı olarak bellek kapasitesini 32 GB'a, hatta 64 GB'a kadar genişletebilir.

Bu gelişme özellikle DRAM endüstrisi için iyiye işaret. Ancak sistem gereksinlerinin artmasıyla bilgisayara ödenecek ücretler de artabilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...