Tgrt Haber

Counter Strike 2'de banlanmaya neden olan soruna AMD'den çözüm geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: PC GAMER
17 Ekim 2023 16:07 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 16:08
Counter Strike 2'de banlanmaya neden olan soruna AMD'den çözüm geldi

AMD'nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı grafik sürücü güncellemesi 23.20.17.01 ile Counter Strike 2 için Anti-Lag özelliği gelmişti. Ancak Valve'nin banlama uyarısının ardından AMD harekete geçti ve ilk çözüm adımını attı.

Counter Strike 2, son yılların en dikkat çeken oyunlarından biri. Valve​'nin CS:GO​'nun yerine getirdiği bu oyun, yeni haritalar ve daha yüksek grafiklere sahip. 

Bunun yanı sıra hem AMD​ hem Nvidia​'da oyunu en iyi şekilde oynatabilmek için grafik sürücülerini güncelledi. Ancak AMD'nin son güncellemesinde banlanmaya sebep olacak bir özellik getirildi.

AMD'NİN ANTİ-LAG ÖZELLİĞİ İÇİN İLK HAMLE GELDİ

AMD'nin Anti-Lag+ sistemi oyun bazında çalışıyor ve temel olarak kendisini belirli bir oyunun koduna enjekte ediyor. CPU ve GPU arasındaki kare senkronizasyonunu kolaylaştırarak genel gecikme süresini azalttığı için oyuncuya üçüncü taraf bir destek sağlamış oluyor. İşte Valve bu durumu adil bulmadığı için banlanma sebebi olarak nitelendirdi. Eğer kullanıcılar bu özelliği açıyorsa oyundan hile yaptığı için atılacaklar.

Bir süredir konuya ilişkin çözüm beklenirken AMD ilk adımı attı. Grafik sürücüsü nedeniyle meydana gelen bu sorun için firma, 23.20.17.01 sürümünü indirmelere kapattı ve internet sitesinden kaldırdı. Artık kullanıcılar yeni güncellemeyi indirmek istediğinde otomatik olarak 23.20.11.04 sürümüne yönlendiriliyor.

Valve'nin bu kararı ise çoğu kaynak tarafından haklı bulunuyor. Çünkü AMD'nin Anti-Lag özelliği, rakipleri geride bırakacak artı bir avantaj sağlıyor. Bu da oyunun daha adil oynamasının önüne geçiyordu. 

Kaynak: PC Gamer
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: PC GAMER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...