Tgrt Haber

Dünyada bir ilk gerçekleştirildi, kalabalıktan sunucu çöktü: Minecraft'ta miting coşkusu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 May 2023 13:19 - Güncelleme : 02 May 2023 13:45
Dünyada bir ilk gerçekleştirildi, kalabalıktan sunucu çöktü: Minecraft'ta miting coşkusu

Rusya Liberal Demokrat Partisi, işçi bayramı için tüm zamanların en çok satan oyunu Minecraft üzerinden miting düzenledi. Dünyanın ilk dijital siyasi mitingine yaklaşık 12 bin kişi katıldı.

Teknolojinin hızla gelişmesiyle siyasi partilerin seslerini duyurmak için kullandığı yöntemler de değişti. Rusya'da dünyanın ilk dijital siyasi mitingi, dünyanın en çok satan oyunlarından biri olan Minecraft​'ta gerçekleştirildi. Rusya Liberal Demokrat Partisi, İşçi Bayramı​ için Minecraft sunucusu üzerinden siyasi bir miting yaptı.

KULLANICI ÇOKLUĞUNDAN SUNUCU ÇÖKTÜ

Dünyada ilk olan dijital mitinge aynı anda yaklaşık 12 bin kişi katıldı.  Olağanüstü sayıda kullanıcı akışından sonra sunucunun çökmesi nedeniyle miting erken sona erdi. Teknik sorunlara rağmen başarı sağlayan mitingin sonrasında, gelecekte daha fazla çevrimiçi etkinlik düzenleme ve siyasi faaliyetlerini diğer oyun platformlarına da yayma sözü verildi.

MINECRAFT NEDİR?

Orhantoker.com'un derlediği bilgiye göre, Minecraft bugün 126 milyon kullanıcıya ulaşmış, sonsuz seçeneklerle, açık bir dünya inşa edilen, çevrim içi modları bulunan bir bilgisayar oyunudur. Çocukların yaratıcılığını, muhakeme ve 3B kavrama yeteneklerini geliştiren bu oyun bir çok okulda da eğitim aracı olarak kullanılmakta.

Dünyada bir ilk gerçekleştirildi, kalabalıktan sunucu çöktü: Minecraft'ta miting coşkusu

Oyunda çocuklar, açık bir dünyayı keşfederken, blokları kullanarak içinde bulundukları dünyayı sadece yaratıcılıklarının sınırladığı bir şekilde inşa ediyorlar. Seçilen başlangıç paketine göre 70~150 lira gibi uygun fiyatı olan Minecraft, “standalone” (kendi başına) oynanan bir oyun olmasına karşın son zamanlarda çevrim içi çok oyunculu seçeneği ile oldukça popüler. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...