Tgrt Haber

CS:GO desteği resmen sona erdi: Peki şimdi ne olacak?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
02 Ocak 2024 20:19 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 20:19
CS:GO desteği resmen sona erdi: Peki şimdi ne olacak?

Valve, Counter-Strike: Global Offensive'in eski sürümüne resmi olarak destek vermeyi sonlandırdı. Bununla birlikte, şirket, Counter-Strike serisini geliştirmeye devam edeceğine dikkati çekti.

Counter-Strike: Global Offensive'in eski sürümüne yönelik destek resmi olarak bitti. Geçtiğimiz ekim ayında, Counter-Strike 2​'nin piyasaya sürülmesinin ardından Valve​, oyunun 64 bit Windows ve Linux sürümlerine odaklanabilmek için eski donanım ve macOS desteğini sonlandıracağını duyurmuştu.

Valve, eski sistemlerde çalışan kullanıcıların Counter-Strike 2'yi başlatamaması durumunda CS:GO'nun eski bir sürümüne erişebileceklerini ancak tam desteğin 1 Ocak 2024'te sona ereceğini açıklamıştı.

Beklenen gün geldi çattı. 10 yıl sonra, Steam​'deki en popüler oyunlardan bir tanesi olan ve tüm zamanların en iyi FPS​ oyunlarından biri olarak bilinen CS:GO resmen öldü.

COUNTER-STRIKE'I GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİLECEK

Valve yayınladığı bir blog yazısında, Counter-Strike 2'nin CS tarihindeki en büyük teknik atılımı temsil ettiğini belirtti ve önümüzdeki yıllarda Counter-Strike serisini geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Şirket, "Teknoloji ilerledikçe zor bir karar alarak DirectX 9 ve 32 bit işletim sistemleri de dahil olmak üzere eski donanımlara verdiğimiz desteği durdurma kararı aldık. Benzer şekilde artık macOS'u da desteklemeyeceğiz. Toplamda bunlar aktif CS:GO oyuncularının yüzde birinden azını oluşturuyor." dedi.

Son değişiklikten etkilenenler, 1 Aralık 2023 tarihine kadar Prime Statü Yükseltmelerinin iadesi için başvuruda bulunabiliyorlardı.

Geri ödeme, satın alma işlemlerinin 22 Mart 2023'te Counter-Strike 2 Limited Test'in duyurulması ile Counter-Strike 2'nin 27 Eylül 2023'te piyasaya sürülmesi arasında Steam üzerinden yapılmış olması durumunda özellikle DirectX 9 ve 32-bit Windows kullanıcıları için geçerli.

Artık Counter-Strike oynamak isteyenler, serinin en güncel versiyonu olan Counter-Strike 2'yi bilgisayarlarına yüklemek zorunda.

Kaynak: TechRadar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...