Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü: Elon Musk, Türkçe bilen müşteri temsilcisi arıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
22 Eylül 2023 14:00 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 14:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü: Elon Musk, Türkçe bilen müşteri temsilcisi arıyor

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, uydudan internet hizmeti sunan "Starlink" girişimini Türkiye'de başlatmaya hazırlanıyor. İnternet sitesinden verilen bir iş ilanında Türkçe bilen bir personel aradığını belirtti. Aylık maaş ise TL bazında bir hayli yüksek.

Tesla, SpaceX​ ve X (Twitter) şirketlerinin sahibi Elon Musk​ geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'deki Türkevi'nde bir araya geldi. Erdoğan'ın Musk'a Türkiye​'de yatırım​ çağrısı ünlü iş insanında olumlu karşılık buldu.

SpaceX'in uydu üzerinden internet bağlantısı sunan Starlink hizmeti Türkiye'de faaliyete başlamak için gün sayıyor. Hatta Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Starlink'in BTK'ya yaptığı lisans başvurusunun ardından SpaceX yetkilileriyle toplantı gerçekleştirdiklerini söylemişti.

Türkiye'deki yatırımlarını hızlandıran Elon Musk'tan son bir hamle daha geldi. SpaceX yayınladığı bir iş ilanıyla Türkçe bilen müşteri temsilcisi aradığını duyurdu.

EN AZ 1 YIL DENEYİM ŞARTI

Bu pozisyonda görev alacak kişinin belirli şartları karşılaması gerekiyor. İyi derecede İngilizce ve Türkçe konuşmak en önemli koşullar arasında. Ve müşteri destek pozisyonunda 1 yıl deneyime sahip olmak da gerekiyor. Lise diploması veya denklik belgesi de zorunlu kılınıyor.

İş ilanının ABD'de yaşayanları ilgilendirdiğini belirtelim. Yani sanılanın aksine SpaceX, müşteri destek sürecini Türkiye'den değil, direkt olarak Amerika'dan yönetecek. Bu kapsamda pozisyona başvuracak kişinin, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde ikamet etmesi gerekiyor.

AYLIK 180 BİN TL MAAŞ VERECEK

SpaceX, "Müşteri Destek Görevlisi - 1. Seviye" pozisyonu için saatlik 22 ABD Doları / 10 saat için 220 ABD Doları ücreti öngörüyor. "Müşteri Destek Sorumlusu - 2. Seviye" pozisyonunda çalışacak kişi ise saat 24,50 ABD Doları / 10 saat için 245 ABD Doları kazanacak.

Haberin yazıldığı tarihteki kura göre bu rakamlar, aylık 180 bin ila 200 bin Türk Lirası arasına denk düşüyor.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...