Tgrt Haber

Daha önce hiçbir teleskop dayanamamıştı: Güneş'in, en ayrıntılı görüntüleri paylaşıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
09 Eylül 2022 15:09 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 15:12
Daha önce hiçbir teleskop dayanamamıştı: Güneş'in, en ayrıntılı görüntüleri paylaşıldı

ABD Ulusal Güneş Gözlemevi, Daniel Inouye Teleskobu tarafından kaydedilen, güneşe ait yeni fotoğraflar paylaştı. Daha önceki teleskoplar ise bu kadar ayrıntılı yakalama konusunda başarısız olmuştu.

Son zamanlarda evrenle ilgili fotoğrafların sıklığı artmaya başladı. James Webb Teleskobu​ birbirinden şaşırtıcı görüntüleri kaydederken, dünya dışındaki gezegenlere de göz atmamız için olanak tanıyor. Öte yandan en büyük gezgenler arasında yer alan Güneş​, Daniel Inouye Teleskobu tarafından ayrıntılı şekilde kaydedildi.

ABD Ulusal Güneş Gözlemevi, Daniel Inouye Teleskobu'nun güneşe ait dünyaya ulaştırdığı yeni fotoğrafı paylaştı. Daha önce diğer teleskoplar bu kadar detaylı yakalayamazken, son görüntülerde Güneş'in ayrıntıları rahatlıkla görünebiliyor.

82 BİN 500 KİLOMETRE ALANIYLA GÖRÜNTÜLENDİ

Fotoğrafta, Güneş'in atmosferindeki ikinci katman olan ve ‘renk küresi’ olarak nitelenen kromosfer bugüne kadar ilk kez bu kadar ayrıntılı yer aldı. 

Diğer yandan Yüksek çözünürlükteki fotoğrafta Güneş'in 82 bin 500 kilometrelik bir alanı görülebiliyor. Güneş'in fotonlarına karşı dayanıksız olan daha önceki teleskopların lensleri bu kadar ayrıntılı görüntü alınamamasına yol açıyordu.  Gelişen teknoloji ise, uzay cisimlerinin de giderek daha net fotoğraflanabilmesini sağlıyor.

Daha önce hiçbir teleskop dayanamamıştı: Güneş'in, en ayrıntılı görüntüleri paylaşıldı

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Daniel Inouye Güneş Teleskobu gibi gelişmiş cihazlar, Güneş'in daha önce görülmeyen ayrıntılarının gözler önüne serilmesini sağlıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...