Tgrt Haber

Daha yeni tanıtılmıştı: Windows 11'in popüler özelliği tarih oluyor

06 Mart 2024 10:02 - Güncelleme : 06 Mart 2024 10:02
Daha yeni tanıtılmıştı: Windows 11'in popüler özelliği tarih oluyor

Microsoft, Windows 11'deki Amazon Appstore ve diğer Android uygulamalarının kullanımını sonlandırmaya karar verdiğini açıkladı.

Microsoft​, Windows için Android​ uygulamalarının fişini çekiyor. Şirket, Windows 11​'deki Amazon Appstore'un (ve diğer Android uygulamalarının) arkasındaki temel bileşen olan "Android için Windows Alt Sistemi (WSA)" desteğini sonlandıracağını söyledi.

Microsoft, Windows 11 için Android uygulama yükleme özelliğini 2021 yılında tanıtmıştı. Bu tarihten bir yıl sonra da kullanıcılar Amazon Appstore'dan uygulama yükleyebildikleri gibi Microsoft Store'da bulunan bağımsız Android uygulamalarını da kurabiliyorlardı.

WİNDOWS 11 İÇİN ANDROİD DESTEĞİ 2025'TE KALDIRILIYOR

Microsoft, salı gününden önce Windows 11 makinelerine Amazon Appstore'u (veya WSA kullanan diğer uygulama ve oyunları) yükleyen müşterilerin bunları 5 Mart 2025'e kadar kullanmaya devam edebileceklerini söyledi.

Bu arada Amazon da Appstore ve ilgili uygulamalarının çarşamba gününden itibaren artık Microsoft Store'da bulunamayacağını açıkladı. Ayrıca geliştiriciler artık Windows'taki Amazon Appstore'a yeni uygulamalar gönderemeyecek ancak mevcut uygulamaları olan geliştiriciler gelecek yıla kadar güncelleme yayınlamaya devam edebilecek.

Bir Microsoft sözcüsü, bu özelliği kaldırma sebebini şu ifadelerle açıkladı:

"Gelişen müşteri ihtiyaçlarını karşılama taahhüdümüzün bir parçası olarak ürünlerimizi periyodik olarak güncelliyoruz. Bu, yeni özelliklerin tanıtılmasını ve ürünlerin kullanımdan kaldırılmasını içeriyor. Microsoft, açık platform ve ekosisteme bağlı kalmaya devam ediyor ve Windows'a en iyi deneyimleri ve uygulamaları sunmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...