Tgrt Haber

Destek sona erdi: Bu 7 Xiaomi modelinden birini kullanıyorsanız dikkat!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: pplware
23 Nisan 2023 12:25 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 12:30
Destek sona erdi: Bu 7 Xiaomi modelinden birini kullanıyorsanız dikkat!

Xiaomi, cihazlarına uzun vade güncelleme sunsa da yeni modellerin piyasaya çıkmasıyla eskilerin miadı artık doluyor. Şimdi bu listeye 7 model daha eklendi ve söz konusu cihazların desteği sona eriyor.

Akıllı telefonlarına uzun vade güncelleme​ sunan Xiaomi​, ne yazık ki yeni model ve güncellemelerin çıkmasıyla artık eski cihazlarına da kademeler halinde desteği kesiyor.

Bugüne kadar yüzlerce Xiaomi ve Redmi serisi cihazlar için güncelleme desteği sona ererken, yakında bu listeye 7 model daha eklendi. Şirketin bir zamanlar popüler olan pek çok telefonu yeni MIUI ve Android güncellemelerini almayacak. Peki desteği sona eren Xiaomi modelleri hangileri?

7 XİAOMİ CİHAZI İÇİN YOLUN SONU

Düzenli olarak MIUI ve Android güncellemelerini yayınlayan Xiaomi, cihazlarını güncel tutmak için ivedi bir şekilde çalışıyor.

Fakat her yeni sürümün piyasaya çıkması, birçok eski modeli saf dışı bırakıyor. Liste, yakın zamanda eklenen 7 modelle bir kez daha yenilendi. 

Pplware'nin aktardığına göre aşağıda yer alan 7 model artık MIUI ve Android güncellemelerini almayacak. Bu da kullanıcıların yavaş yavaş yeni modele geçmeleri gerektiği anlamına geliyor. Tabii ki WhatsApp ve Instagram'ı yine artı 2 yıl daha kullanabileceğinizi belirtmekte fayda var. Şimdilik sadece desteğin sona ermesiyle bu cihazların yeni özellikleri artık alamayacağını söyleyebiliriz. Liste henüz Xiaomi tarafından onaylanmadı, fakat güvenilir kaynaklar kesin olarak desteğin sona ereceğini gösteren cihazları paylaştı. Söz konusu modeller aşağıdaki gibi.

Destek sona erdi: Bu 7 Xiaomi modelinden birini kullanıyorsanız dikkat!

  • Redmi K40 Pro
  • Redmi K40 Pro+
  • POCO F3
  • POCO F3 GT
  • POCO X3 GT
  • Xiaomi Mi 10S
  • Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Yukarıdaki modellerden herhangi birine sahipseniz, yakında güncelleme desteği sona erecek. 

Kaynak: pplware

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...