Tgrt Haber

Dev anlaşma: BAE, ABD’li savunma devini satın alıyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Independent
17 Ağustos 2023 11:56 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 12:17
Dev anlaşma: BAE, ABD’li savunma devini satın alıyor!

BAE, F-35 savaş uçakları ve diğer uzay araçları için parça üreten ABD’li savunma devini satın alıyor.

Son yıllarda savunma sanayide pek çok ülke ile anlaşan BAE, odağını ABD’li savunma şirketine çevirdi ve milyarlarca dolarlık dev bir anlaşma imzalandı.

İngiliz savunma müteahhidi BAE Systems’in satın almaya hazırlandığı şirket, James Webb teleskobuna ve ABD​'nin savaş uçaklarına parça tedarik eden Aerospace.

BAE, AEROSPACE’İ ALIYOR

BAE, Ball Aerospace'i, Ball Corporation'dan 5.6 milyar dolara (4.4 milyar sterlin) satın alacağını, 5,200'den fazla yeni çalışan ve Colorado'da bir genel merkez açılacağını söyledi. Bu çalışanların %60'ından fazlası ABD'de güvenlik iznine sahip.

Öte yandan BAE Systems ise dünyanın en büyük savunma şirketlerinden biri. Uçak, gemi, zırhlı araç ve silah sistemleri üretiyor. Öyle ki şirketin 2020 yılında 20,9 milyar sterlin (29 milyar dolar) geliri ve 87 bin çalışanı olduğunun da altını çizmekte fayda var.

https://twitter.com/BAESystemsplc/status/1692069433370345747?s=20

Anlaşmaya ilişkin BAE CEO'su Charles Woodburn, "Aerospace'in önerilen satın alımı, güçlü bir performans sergileyen ve sürdürülebilir büyüme için iyi konumlanmış olan ana işimizde önemli yeteneklere sahip, yüksek kaliteli, hızlı büyüyen, teknoloji odaklı bir işletme eklemek için eşsiz bir fırsat" ifadelerini kullanırken, bu kalitede ölçekte ve tamamlayıcı yeteneklere sahip, güçlü büyüme beklentileri olan ve stratejimize yakın bir işletme nadiren bulunur.’’ dedi.

Kaynak: Independet
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: Independent

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Demir Bezmez18 Ağustos 2023 18:08

Hata etdiyorlar,ABD parayi alir ,ihracatina,ürününü satmasina mani olur,bukadar basit.!

Sonraki Haber Yükleniyor...