Tgrt Haber

Dezenformasyona karşı Türkiye-İran arasında iş birliği

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 22:47 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 22:53
Dezenformasyona karşı Türkiye-İran arasında iş birliği

Türkiye ve İran arasında dezenformasyon ve sahte habere karşı işbirliği sağlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Kurumları arasında istişare ile işbirliğini teşvik etmeyi hedefleyen anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun​, İran​ ile Türkiye​ arasında sahte haber ve dezenformasyonla mücadele için işbirliğine gidildiğini bildirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür Ve İslami İrşad Bakanlığı Arasında Medya ve İletişim Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı"na ilişkin paylaşımda bulundu.

"ANLAŞMAMIZ HAYIRLI OLSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi​'nin huzurunda İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Mohammad Mahdi Esmaeili ile zapta imza koyduklarını belirten Altun, şunları söyledi:

"Bu kapsamda ülkelerimiz arasında sahte haber ve dezenformasyonun tespit edilmesi ve bunlara karşı mücadele edilmesi amacıyla işbirliğini ve deneyim alışverişini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Medya ve iletişim alanında da bilgi ve tecrübe paylaşımını ve ülkelerimizin iletişimden sorumlu kurumları arasında istişare ile işbirliğini teşvik etmeyi hedefleyen anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...