Tgrt Haber

2 yıl aradan sonra karar çıktı: Donald Trump geri mi dönüyor?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Reuters
26 Ocak 2023 09:35 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 09:38
2 yıl aradan sonra karar çıktı: Donald Trump geri mi dönüyor?

2021 yılında Facebook ve Instagram'da kurallara uymadığı gerekçesiyle engellenen eski ABD Başkanı Donald Trump, 2 yıl aradan sonra yeniden sosyal medya platformlarına dönüyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump​, başkan olduğu dönemde sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hemen hemen tüm platformlardan engellenmişti. Geçtiğimiz aylarda Elon Musk'ın satın aldığı Twitter​, Musk'ı affederek hesabını yeniden aktif hale getirdi.

Twitter'ın ardından Facebook​'un çatı şirketi Meta​'dan da bir açıklama geldi. Meta Platforms Inc, 6 Ocak 2021'deki  CapitolHill isyanının ardından iki yıl süreyle engellenen Donald Trupm'ın, hesabını tekrardan aktif hale getireceğini duyurdu.

SOSYAL MEDYA, SEÇİMLERDE TRUMP'A KATKI SAĞLAYABİLİR

Reuters'in aktardığına göre Meta, önümüzdeki haftalarda Donald Trump'ın Facebook ve Instagram​ hesabını aktif edecek.

Trump her ne kadar kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı piyasaya sürse de, geri dönüşüyle diğer mecraların da seçimlerde eski başkana destek olması bekleniyor.

2 yıl aradan sonra karar çıktı: Donald Trump geri mi dönüyor?

İki yıl sonra yeniden Facebook ve Instagram'a dönecek Trump, her iki platformda da oldukça aktif ve popülerdi.

Trupm'ın engellenmeden önce Facebook'ta 34 milyon, Instagram'da ise 23 milyon takipçisi vardı.

Milyonlarca takipçisi bulunan Trump, 2024'teki seçimlerde aday olacak. Sosyal mecralar ise bu süreçte Trump'ın en iyi destekçisi olabilir. Zira daha önceki seçimlerde de sosyal medyanın Trump'a yoğun desteği ve faydası olmuştu.

TRUMP, TWITTER'DA DA AFFEDİLDİ

Trump'ın sosyal medya platformlarına yeniden dahil edilme serüveni Elon Musk'ın gelişiyle başladı. Kasım ayında Musk, daha önceden banlanan birçok ünlü dahil olmak üzere, Donald Trump'ın da hesabının engelini kaldırarak platforma dahil etmişti.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...