Tgrt Haber

Dünya çapında işsizlik alarmı! Yapay zeka işlerin 4'te 1'ini tarihe gömecek

30 Mart 2023 16:42 - Güncelleme : 30 Mart 2023 16:50
Dünya çapında işsizlik alarmı! Yapay zeka işlerin 4'te 1'ini tarihe gömecek

Seneler önce bilim kurgu filmlerine konu olan robotlar, bugün hayatımızın içlerine doğru sızmaya başladı. Yapay zekadan faydalanılarak geliştirilmiş olan ürünler tüketicilerde büyük ilgi görürken ilgili uygulamaya yönelik hazırlanmış olan yeni bir rapor çalışanları endişelendirdi. İşte ayrıntılar…

Kısa bir süre öncesine kadar yalnızca bilim kurgu filmlerinde rastlanılabilen robotlar, teknolojinin gelişmesi ile birlikte bugün birçok farklı sektörde boy göstermeye başladı. Akıllı cihazlar ile başlayan süreç, otomotiv sektöründe sürücüsüz cihazların üretilmesi ile birlikte ciddi bir atak gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ChatGPT isimli yapay zeka​ uygulaması bugün birçok ülke yönetimini harekete geçirirken yapay zeka uygulamalarına yönelik yeni bir rapor hazırlandı. Dev banka Goldman Sachs​ tarafından hazırlanmış olan raporda, yapay zekanın işgücünü tehdit ettiği ve yakın zaman içerisinde birçok mesleğin gündelik hayattan silinebileceği bilgileri yer aldı.

“300 MİLYON TAM ZAMANLI İŞİN YERİNİ ALABİLİR!”

Genel olarak ekonomi piyasalarına ilişkin değerlendirmeleri ve tahminleri ile öne çıkan dev yatırım bankası Goldman Sachs, yeni bir rapora daha imza attı. Bu kez raporunda ekonomi piyasalarını değil de ekonomi piyasalarını doğrudan etkileyeceğini düşündüğü yapay zeka uygulamalarına yer veren yatırım bankası, dikkat çeken öngörülerde bulundu.

Piyasanın en büyük yatırım bankalarından birisi olarak hizmetlerine devam eden Goldman Sachs, resmi kanalları aracılığı ile yeni bir rapor yayınladı. Söz konusu raporunda yapay zekayı ele almış olan banka, ilgili uygulamaların 300 milyon tam zamanlı işin yerine geçebileceği ifade etti. Aynı raporda yapay zeka uygulamalarını Amerika ve Avrupa bazında değerlendiren Goldman Sachs, uygulamaların ilgili bölgelerdeki işlerin yaklaşık olarak dörtte birinin ortadan kalkmasına neden olabileceğini bildirdi.

YENİ İŞLERE DİKKAT ÇEKTİ!

Mevcut işlerin büyük bir çoğunluğunu tehdit eden yapay zeka uygulamalarının yeni işlerin ortaya çıkmasına aracılık edeceğini öngören Goldman Sachs, yeni işler sayesinde verimliliğin de artabileceğini belirtti. Goldman Sachs tarafından düzenlenmiş olan raporda yer alan bir bilgiye göre yapay zeka, küresel çapta senelik olarak ortaya konan hizmetlerin ve üretimlerin yüzde 7 oranında artmasına aracılık edecek. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...