Tgrt Haber

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yetkilileri Dijital Varlıklar'ı ziyaret etti!

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com
28 Haziran 2024 17:40 - Güncelleme : 29 Haziran 2024 10:42

Dünyanın en çok oynanan mobil oyunlarından PUBG Mobile, Honor of Kings’in ve Tencent’in Çinli yetkilileri, İhlas Holding çatısı altında kurulan Dijital Varlıklar şirketini ziyaret etti.

Tencent yöneticileri, PUBG Mobile ve Honor of Kings gibi oyunların arkasındaki isimler olarak, İhlas Medya Grubu’ndaki değişimi yakından görme fırsatını buldu. E-spor alanına giriş yapan İhlas Dijital Varlıklar Genel Müdürü Volkan Ormanlı, Tencent yetkililerine eşlik etti..

Başta İhlas Medya Grubu ve Dijital Varlıklar olarak her alanda olduğu gibi E-Spor’da da gelişimini sürdüren ve emin adımlarla yeni trendleri takip ettiğini belirten Ormanlı, Tencent yöneticilerine kurulan stüdyoyu ve projeleri yerinde tanıttı. Gerçekleşen bu anlamlı ziyaretin detaylarında yeni oyunlardaki gelişmeler de yer aldı.

TENCENT YETKİLİLERİ DİJİTAL VARLIKLAR'DA

Türkiye’de olmanın heyecanını yaşayan Tencent Küresel İş Geliştirme ve Ortaklıklar Başkanı Lucas Zheng, yeni projeleri görmek için sabırsızlandığını belirtti ve Dijital Varlıklar’ın E-Spor alanına girmesinden memnun olduklarını ifade etti.

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yapımcıları İhlas Medya Grubu'nu ziyaret etti! - 1. Resim

Ziyarette ayrıca Tencent E-spor Kıdemli Müdürü Mahmut Emin Öncel ve Kıdemli E-Spor Müdürü Karyn Huang da yer aldı. Öncel, E-Spor alanına İhlas Medya Grubu'nun Dijital Varlıklar departmanının böyle büyük bir destekle giriş yapmasından memnun olduklarının altını çizdi.

İhlas Dijital Varlıklar, şimdi Türkiye'nin en büyük PUBG Mobile turnuva serilerinden biri olan Yıldızlar Ligi'nde mücadele eden IDA E-Sports'u oluşturdu ve sponsorluğunu üstlendi.

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yapımcıları İhlas Medya Grubu'nu ziyaret etti! - 2. Resim

Öte yandan Zheng ve Ormanlı, online oyunlarının geleceğini, E-Sporun nasıl ana akım haline geldiğini ve bu alanda olası iş birliklerini konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Zheng, Türkiye'nin Tencent için yeni bir pazar olduğunu ve ülkede büyüyerek varlıklarını genişletmek istediklerini vurguladı.

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yapımcıları İhlas Medya Grubu'nu ziyaret etti! - 3. Resim

TURNUVALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Zheng aynı zamanda Tencent'in Honor of Kings mobil oyunu için Türkiye'de sırasıyla ağustos ve eylül aylarında amatör ve profesyonel düzeyde bir E-Spor turnuvası düzenlenmesi planlarının devam ettiğini açıkladı.

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yapımcıları İhlas Medya Grubu'nu ziyaret etti! - 4. Resim

Küresel turnuvadan önce profesyonel düzeydeki yarışma, ekim ayında gerçekleşecek. Akabinde de profesyonel düzeyde yarışmalar yapılacak.

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yapımcıları İhlas Medya Grubu'nu ziyaret etti! - 5. Resim

Honor of Kings, Tencent Games tarafından yayınlanan dünyanın en büyük çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası (MOBA) oyunudur.

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yapımcıları İhlas Medya Grubu'nu ziyaret etti! - 6. Resim

Oyun 2015 yılında Çin piyasasına sürülmüştü ancak bu yıla kadar Çinli olmayan oyunculara sunulmamıştı.

Honor of Kings, şubat ayında Türkiye'ye geldi ve 20 Haziran'da dünya çapında erişime açıldı.

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yapımcıları İhlas Medya Grubu'nu ziyaret etti! - 7. Resim

Tencent yetkilileri ayrıca Dijital Varlıklar’ın İhlas Medya’da bulunan e-spor kompleksini gezdi. Daha sonrasında İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber bölümlerini ziyaret etti.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...