Tgrt Haber

Dünyada en çok satan telefonlar belli oldu: Pahalı fiyatlarına rağmen zirvede!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: canalys
30 May 2023 09:29 - Güncelleme : 30 May 2023 09:31
Dünyada en çok satan telefonlar belli oldu: Pahalı fiyatlarına rağmen zirvede!

Akıllı telefon pazarı için ilk çeyrek raporları geldi. Buna göre dünyada en çok satan akıllı telefonlar da belli oldu. İşte Canalys tarafından paylaşılan veriler.

Kıyasıya rekabetin devam ettiği akıllı telefon​ pazarında; Samsung​, Apple​, Xiaomi​ ve Huawei​ gibi markalar kullanıcıların tercih ettiği ilk markalar arasında yer alıyor. Google’ın Pixel telefonları ve Oppo’nun birçok modeli çoğu pazarlarda bulunsa da, raporlar en çok bahsettiğimiz markaların tercih edildiğini ortaya koyuyor.

2023’ün ilk çeyreği geride kalırken, Canalys araştırma şirketi son verilerini paylaştı. Buna göre dünyada en çok satılan akıllı telefon da belli olmuş oldu. Peki en çok sevkiyat ve satış yapan hangi şirket oldu?

APPLE ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

Canalys'nin verilerine göre dünya genelinde akıllı telefonu sevkiyatlarında ilk 15 model; iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14, iPhone 13, Samsung S23 Ultra, iPhone 14 Plus, Samsung S23, iPhone 12, Samsung S23 Plus, Samsung Z'dir. Flip 4, iPhone SE, Samsung S22, Mi 13, Huawei Mate 50 ve Samsung S21 FE 5G'den oluşuyor.

Söz konusu listede toplam 7 model Apple'ın hala dünyanın en çok satan şirketlerinden biri olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Yeni iPhone 14 serisinin yanı sıra iPhone 12 ve iPhone 13 gibi eski modeller bile hala satışlar konusunda Apple’ın yüzünü güldürüyor. Öte yandan Samsung'un da listede 6 modeli yer alıyor. Bunlar S23, Z Flip4, S22, ve S23 Ultra, S21 FE 5G, ve S23 Plus.

Dünyada en çok satan telefonlar belli oldu: Pahalı fiyatlarına rağmen zirvede!

Kaynak: Canalys
Derleme: Okan Güleş/ tgrthaber.com.tr

Kaynak: canalys
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...