Tgrt Haber

Dünyada ilk: S22 Ultra ile imkansızı başardılar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
26 Nisan 2023 10:54 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 10:55
Dünyada ilk: S22 Ultra ile imkansızı başardılar

Samsung Galaxy S22 Ultra, özel bir donanıma sahip olmamasına rağmen uydu bağlantısı ile arama yapabilen ilk akıllı telefon olarak tarihe geçti.

Akıllı telefonlarda uydu bağlantısı özelliği yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Bu kapsamda iPhone 14​, uydu bağlantısı ile acil durum araması yapabilen ilk telefon olarak kayda geçti.

Samsung ve OPPO gibi üreticiler de bu konuda çalışmalarını sürdürürken, şimdi daha önce hiç denenmemiş bir şey yapıldı. Galaxy S22 Ultra teknik olarak uydu bağlantısı teknolojisine sahip olmamasına rağmen 'uydu araması' yapabildi.

GALAXY S22 ULTRA TARİHE GEÇTİ

Uydu bağlantısı özel donanım gerektirdiğinden her akıllı telefonda kullanılamıyor ve yazılım güncellemesiyle de eklenemiyor. Geçen sene tanıtılan Samsung Galaxy S22 Ultra da normal şartlarda gerekli donanımlara sahip olmadığından uydu iletişimini desteklemiyor.

Ancak AST SpaceMobile isimli bir şirket ile AT&T ortaklığında yapılan çalışma kapsamında, S22 Ultra kullanarak uydu bağlantısı ile Teksas'tan Japonya'ya arama gerçekleştirildi. Peki bu nasıl oldu?

Dünyada ilk: S22 Ultra ile imkansızı başardılar

Yetkililerin açıklamasına göre, Galaxy S22 Ultra'ya gelen çağrı sinyalleri öncelikle AST SpaceMobile'ın BlueWalker 3 isimli iletişim uydusuna gönderildi ve ardından Japonya'daki diğer akıllı telefona yönlendirildi.

İki telefon arasında 'aracı' görevi görmesi için de AT&T'nin özel bir spektrumu kullanıldı. Bu spektrum, telefonda özel bir donanım olmasa bile çalışabiliyor ve bu sayede uydu bağlantısı yapılmasını sağlıyor. Ayrıca herhangi bir LTE destekli akıllı telefona bu yöntemle uydu bağlantısı ile arama yapma özelliği kazandırılabiliyor.

Bu yöntem akıllı telefonların geleceğine bambaşka bir ışık tutuyor. Telefonlarda uydu bağlantısı özelliği standart hale gelirse, hücresel veri bağlantısına ihtiyaç duymadan arama yapılabilecek, mesaj gönderilebilecek ve hatta internete girilebilecek.

Kaynak: SamMobile, Ömer Faruk Doğan tarafından çevrildi.

Kaynak: SamMobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...