Tgrt Haber

Dünyada Örneği yok! Yeni Test Atışını Yapan Tayfun Füzesi'nin Bilinmeyen Özelliği

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
15 Haziran 2023 11:35 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 15:19
Dünyada Örneği yok! Yeni Test Atışını Yapan Tayfun Füzesi'nin Bilinmeyen Özelliği

Türkiye'nin yerli balistik füzesi için geri sayım başladı.

İHA​ ve SİHA’larımız adını dünyaya duyurmayı başarırken, ülkenin geleceği için de güven verdiğini söyleyebiliriz. Türkiye’nin yüzüncü yılında gerçekten birbirinden güzel, birbirinden iddialı ve bizleri gururlandırılan projelerden bahsedildi. Bunların bir kısmı piyasaya çıkarken, bir kısmı ise test sürecinde önemli bir noktaya geldi ve  sahaya inmek için gün sayıyor.

Yerli ve milli projelerimizde ön sıralarda yer alanlardan Tayfun füzesi​ için kritik virajlar dönüldü. Üst üste test atışları gerçekleşirken, hedefleri vurduğu görüntüler de dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

TAYFUN'UN DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİĞİ

Son 1 ay içerisinde iki kritik test gerçekleştiren, sadece testlerinde bile tüm gözleri üzerine çeken yerli balistik füzemiz, sahip olduğu özellikleriyle dosta güven düşmana korku veriyor. Ama bunun dışında Tayfun'un bilinmeyen bir özelliği daha var. Türkiye​ Gazetesi editörü Okan Güleş, Tayfun füzesinin bilinmeyen özelliğini sizler için araştırdı. Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...