Tgrt Haber

Dünyanın en büyük roketi Starship için tekrardan geri sayım: İlk testi başarısızdı, fırlatma için yeni tarih verildi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 3dnews
28 Nisan 2023 11:44 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 11:59

Geçtiğimiz haftalarda ilk test denemesi gerçekleşen Starship, fırlatma sonrası patlayarak testi başarısızlıkla tamamladı. Şimdi ise NASA yeni fırlatma tarihi için açıklama yaptı.

Elon Musk​'ın uzay faaliyetlerini yürüten şirketi SpaceX​, dünyanın en büyük roketi Starship​ için geçtiğimiz haftalarda ilk fırlatma testleriin gerçekleştirdi. Fakat fırlatma gerçekleşse de roket 40 km'ye ulaştığında patladı.

SpaceX'in Starship'i fırlatması ertelenirken, NASA​ yetkilisi merakla beklenen yeni fırlatma tarihi için konuştu.

STARSHİP İÇİN FIRLATMA ÇOK YAKINDA

The Wall Street Journall'a göre, NASA başkanı Bill Nelson, zarar gören fırlatma rampasının yeniden tamir edilmesinin ardından, uzaya ikinci kez Starship fırlatması planladıklarını söyledi. 

İlk fırlatmada roket havalandı ancak uçuştan sonra havada patladı. Gözler dünyanın en büyük roketi için ikinci fırlatmaya çevrildi ve NASA başkanı yazın başlarını işaret etti.

İKİ AY İÇİNDE YENİDEN GERÇEKLEŞECEK

Yakın zamanda Starship uçuşuna ilişkin açıklamada bulunan Nelson, fırlatma rapmasında açılan deliğin restore edilmesinin ardından iki ay içinde fırlatmanın gerçekleşeceğini işaret etti. 

İki ay içinde restorasyonun tamamlanmasıyla Starship, SpaceX tarafından ABD Federal Havacılık İdaresi'nden izin aldıktan sonra fırlatmayı tekrar gerçekleştirecek. 

Kaynak: 3dnews.ru
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: 3dnews

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...