Tgrt Haber

Dünyanın en pahalı müziği... AB'den Apple'a 500 milyon euro ceza

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
19 Şubat 2024 10:49 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 10:50
Dünyanın en pahalı müziği... AB'den Apple'a 500 milyon euro ceza

Spotify, Apple'ın uygulama politikalarının rekabeti engellediğini iddia etmişti ve AB'ye şikayette bulunmuştu. Avrupa Komisyonu'nun da şikayeti haklı bularak Apple'a ceza keseceği iddia edildi.

Apple​ ile Spotify​ arasındaki kavga sonuçlandı. Dijital müzik platformu 2019 yılında iPhone üreticisini "rekabete aykırı hareket ettiği" iddiasıyla AB​'ye şikayet etmişti.

Financial Times'ın haberine göre Avrupa Komisyonu​, Spotify'ı haklı bularak Apple'a 500 milyon euro (yaklaşık 539 milyon dolar) para cezası verecek.

"APPLE VERGİSİ" ŞİRKETİN BAŞINI BELAYA SOKTU

Cezanın, düzenleyicilerin Spotify'ın, Apple politikalarının iPhone uygulamalarının kullanıcılara Apple'ın müzik hizmetine daha ucuz alternatifler hakkında bilgi vermesini engellediği yönündeki şikayetini araştırmasının ardından geldiği belirtiliyor.

Bilindiği üzere Apple, App Store üzerinden yapılan uygulama içi satın alımlardan yüzde 30 komisyon alıyor. Ayrıca uygulama geliştiricilerinin kendi ödeme sistemlerini kullanıma sunmasına da izin vermiyor.

Dünyanın en pahalı müziği... AB'den Apple'a 500 milyon euro ceza - 1. Resim

Bu sebeple de Spotify gibi şirketlerin Apple Müzik ile karşılaştırıldığında daha yüksek abonelik fiyatları sunmak zorunda kaldıkları ve dolayısıyla da Apple'ın müzik platformuyla rekabet edemedikleri iddia ediliyor.

Financial Times'ın ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı habere göre, Avrupa Komisyonu da bu yönde karar verdi. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde Apple'a 500 milyon euro cezanın resmi olarak açıklanacağı belirtiliyor.

Apple temsilcisi Emma Wilson, The Verge sitesine verdiği demeçte şirketin "spekülasyonlar hakkında yorumda bulunmayacağını" söyledi. Bir başka Apple sözcüsü Hannah Smith de geçen yılın şubat ayında şirketin AB'nin bu yöndeki araştırmayı takip etmeyi bırakmasını umduğunu açıklamıştı.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...