Tgrt Haber

Dünyanın en yaşlı kaplumbağasının, 191. yaş günü kutlandı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 14:20 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 14:22
Dünyanın en yaşlı kaplumbağasının, 191. yaş günü kutlandı

Dünyanın en uzun yaşayan kaplumbağası Jonathan’ın, Britanya'nın St Helena adasında 191. yaş günü kutlandı. O anlar sosyal medyada da viral oldu.

Bazı hayvanlar, insanlarla karşılaştırıldığında çok uzun ömürlere sahip olabilir. Bir insanın ömrü ortalama 60 ve 70 arası iken, baktığımız zaman bir hayvan ömrünün 100 yılı aştığını da görmek mümkün.

Bunlardan biri de kaplumbağalar. Bu hayvanlar, dünyanın en uzun yaşayan türleri olarak biliniyor. Ancak Jonathan, bir kaplumbağanın da yaşayacağı en uzun ömre sahip.

JONATHAN’IN 191. YAŞ GÜNÜ KUTLANDI

1882 yılında tamamen olgunlaşan Jonathan (en az 50 yaşındayken), Afrika'nın Seyşeller Cumhuriyeti'nden St Helena'ya getirildi. Bu kaplumbağanın 1832 yıllarında doğduğuna inanılırken, en az 200 yaşına kadar  da yaşaması bekleniyor.

Jonathan, kör ve koku alma duyusunu kaybetmiş olmasına rağmen, hala sağlıklı ve iyi durumda. Her gün muz, marul ve salatalık gibi favori yiyeceklerle besleniyor.

Peki 200 yılda neler olabilir?

200 yıl, yani 2 asırda dünyada çok fazla şey değişebilir. 39 ABD başkanı gelip giderken, 7 İngiliz hükümdarı iktidarı değişebilir, hatta iki dünya savaşı daha görülebilir. 

Öte yandan bilmeyenler için  Jonathan, dünyanın en yaşlı kara hayvanı ve gelmiş geçmiş en yaşlı kaplumbağa olarak 2019’da Guinness Dünya Rekorlarına da adını yazdırmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...