Tgrt Haber

Son dakika: Hindistan tarih yazdı, uzay aracı Chandrayaan-3 başarıyla Ay'a iniş gerçekleştirdi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
23 Ağustos 2023 15:23 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 15:56
Son dakika: Hindistan tarih yazdı, uzay aracı Chandrayaan-3 başarıyla Ay'a iniş gerçekleştirdi

Uzay çağına ayak uyduran Hindistan, Chandrayaan-3 aracını Ay’a indirmek üzere. Peki Chandrayaan-3’ün Ay’a inişi nasıl canlı izlenir ve son durum nedir?

Hindistan​, tıpkı ABD gibi uzay alanında önemli keşifler ve işler ortaya koyuyor. Son olarak Chandrayaan-3​ ile yeni bir Ay​ keşif programı başlarken, uzay aracı uzun süren yolculuğun ardından Ay’ın yörüngesine indi.

Daha önce iki kez Ay keşif programı yapan Hindistan, şimdi de misyonun üçüncüsünde artık geri sayıma geçti. Peki Chandrayaan-3 aracı Ay’a indi mi, canlı olarak nerden izlenir ve son durum nedir? İşte detaylar…

CHANDRAYAAN-3, AY’A İNİYOR

Şu anda uzay aracı için geri sayım başlatıldı. YouTube’da canlı olarak da takip edilen Chandrayaan-3 için heyecanlı bekleyişte artık dakikalar kaldı.

IOSRO'nun Vikram Lander Modülü dakikalar sonra inişini gerçekleştirecek ve Pragyan gezginini serbest bırakacak. Bu gezgin, Ay’da çeşitli keşifler yaparak Dünya’ya bilgi aktaracak.

GÜNCELLEME

Son dakika: Hindistan tarih yazdı... Chandrayaan-3 uzay aracı, Ay yüzeyinin Güney Kutbu'na inen ilk ülke olarak kayıtlara geçti.

Daha önce Hindistan, ikinci Ay misyonunda ne yazık ki inişe 20 dakika kala büyük bir talihsizlik yaşamıştı. Ancak Chandrayaan-3 inişi dualar eşliğinde takip ediliyordu ve bu iniş başarılı olarak gerçekleşti.

Son dakika: Hindistan tarih yazdı, uzay aracı Chandrayaan-3 başarıyla Ay'a iniş gerçekleştirdi

Ay keşif aracı, dikey olarak inişini gerçekleştirdi. Bu inişin ardından yetkililer coşkulu şekilde başarısını kutladı. Öte yandan Hindistan, başarılı inişi ABD, eski Sovyetler Birliği ve Çin'in ardından Ay'a yumuşak iniş gerçekleştiren dördüncü ülke olarak kayıtlara geçti.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
levent23 Ağustos 2023 18:36

darisi turkiyenin basina insallah.

Sonraki Haber Yükleniyor...