Tgrt Haber

Dünyanın ilk katlanabilir iPhone'unu yaptı: Apple'dan önce davrandı!

09 Kasım 2022 11:19 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 11:22
Dünyanın ilk katlanabilir iPhone'unu yaptı: Apple'dan önce davrandı!

Çinli bir mühendis, Apple'dan bile önce davranarak uzun süre uğraştığı katlanabilir iPhone modelini geliştirdi. iPhone V'nin, fonksiyonları ise başarıyla çalışıyor.

Dünyanın önde gelen akıllı telefon şirketlerinden yedisi, katlanabilir ekranlı modellerini üretti ve piyasaya sürdü. Samsung​ bu alanda öne çıkarken, Çinli firmalar ise rekabetin dozunu artıracak modelleriyle piyasadaki yerini alıyor. Ancak bu kadar şirket katlanabilir model üretirken, Apple​'ın ise geride kalması kafalarda soru işaretine neden oluyor. Katlanabilir iPhone​ için en az 2024 yılı işaret edilirken, Çinli bir mühendis teknoloji devinden önce davranarak katlanabilir iPhone'u geliştirmeyi başardı.

Mühendis tarafından geliştirilen katlanabilir iPhone, muhtemelen Apple'ın da tercih edeceği tasarımı gözler önüne serdi. iPhone 13 Pro'yu temel alan cihaz, ''iPhone V'' olarak isimlendirildi. Geliştirici ise bu süreçte rakip markalardan Motorola ve Samsung'un katlanabilir modellerini inceledi.

TÜM FONKSİYONLARI ÇALIŞIYOR

Cihazın tüm bileşenleri 2 bölüme ayrılıyor. Alt kısımda bellek ve çip yer alırken, üst tarafta kameralar ve pil mevcut. Ayrıca kullanılan bazı parçaların 3D yazıcıda basılması gerekmiş. Katlanabilir iPhone V'nin ortaya çıkması yaklaşık bir yıl zaman aldı. Akıllı telefondaki Face ID, True Tone, kameralar, hoparlörler vb gibi tüm temel işlevler çalışıyor. iPhone V'nin zahmetli geliştirilme sürecine aşağıdaki videodan detaylı göz atabilirsiniz.

Dünyanın ilk katlanabilir iPhone'unu yaptı: Apple'dan önce davrandı!

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...