Tgrt Haber

Dünyada bir ilk: İnsansı robot CEO olarak göreve başladı

01 Eylül 2022 19:34 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 19:48
Dünyada bir ilk: İnsansı robot CEO olarak göreve başladı

Çin merkezli oyun şirketi Netdragon Websoft dünyanın ilk robot CEO'sunu görevlendirdi. Robotlar, artık şirketlerin yönetimlerini de devralmaya başladı.

Dünyanın ilk robot​ CEO’su göreve başladı. Son yıllarda yapay zeka​ teknolojilerinin oldukça gelişmesiyle, artık birçok farklı amaç için kullanılabilen robotlar üretiliyor. Daha çok sağlık alanında kullanılmaya başlanan robotlar, artık şirketlerin yönetimlerini de devralıyor.

Çin merkezli oyun şirketi NetDragon Websoft, yapay zeka destekli sanal bir insansı robot olan Tang Yu'yu şirketin CEO​'su olarak atadı.

Dünyada bir ilk: İnsansı robot CEO olarak göreve başladı

Bu atama, kurumsal yönetimi dönüştürmek için yapay zeka kullanımına öncülük etme yönünde bir hareket olarak kayda geçti.

10 milyar dolarlık şirketi yönetecek CEO robot, herhangi bir fiziksel bedene sahip olmayacak ve tamamen sanal ortamda varlığını sürdürecek.

Robot, Fujian NetDragon Websoft şirketinin bundan sonraki en kıdemli yöneticisi olacak. Şirketin tüm operasyonu, robotun sorumluluğunda olacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...