Tgrt Haber

Düşmanın yerini net gösterecek! Çin yeni bir elektromanyetik 'silah' geliştirdi

Editör: Murat Makas / Kaynak: Independent, M5 dergi
08 Şubat 2024 11:03 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 11:06
Düşmanın yerini net gösterecek! Çin yeni bir elektromanyetik 'silah' geliştirdi

Çinli araştırmacılar düşmanın yerini net gösteren yeni bir elektromanyetik savaş teknolojisi geliştirdiğini duyurdu.

Çinli bir grup araştırmacı, yeni bir elektromanyetik savaş teknolojisi geliştirdiklerini duyurdu. Araştırmacıların iddiasına göre; bu yeni teknolojiyle birlikte, savaş sahasındaki düşmanların “saklanacak bir yeri kalmayacak.”

Geliştirilen yeni teknolojinin, kesintisiz ve gerçek zamanlı gözetleme yaparak elektromanyetik spektrumun analizini sunduğu ve düşman kuvvetlerin yerini net olarak gösterdiği öne sürüldü.

ÇİN​ KUVVETLERİNE KESİNTİSİZ İLETİŞİM

Bu teknolojiyle birlikte Çin ordusunun, düşman sinyallerini ve düşmanın fiziksel özelliklerini neredeyse anlık olarak tespit edebileceği belirtildi. Yeni teknolojinin aynı zamanda Çin kuvvetlerine kesintisiz iletişim imkanı sağlayacağına dikkat çekildi.

Hakem incelemesinden geçen çalışma, 17 Ocak’ta Çin merkezli akademik dergi Radio Communications Technology’de yayımlandı. Araştırmaya öncülük eden Pekin Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Yang Kai, yeni elektromanyetik gözetleme ekipmanını “boyutu küçük, performansı yüksek, enerji tüketimi düşük” diye niteledi.

Düşmanın yerini net gösterecek! Çin yeni bir elektromanyetik 'silah' geliştirdi - 1. Resim

ÇİN VE ABD​'NİN ÜSTÜNLÜK MÜCADELESİ

Elektromanyetik savaş son dönemde ABD ve Çin’in üstünlük mücadelesi verdiği alanlardan biri. Bazı uzmanlara göre, son aylarda Güney Çin Denizi’ndeki sivil hava durumu radarlarına yönelik gizemli müdahaleler de Çin ve ABD donanmasının elektromanyetik alanda yürüttüğü örtülü savaşın bir sonucu.

Pekin’in bu konuda hızlı bir ilerleme kaydettiğini savunan bazı bilim insanları, bunun en önemli nedeninin ülkedeki kablosuz iletişim teknolojilerine ciddi yatırımlar yapan Huawei​ gibi şirketler olduğunu söylüyor. ABD ise, 5G ağları kurmak için gereken teknoloji ve ekipman konusunda Avrupalı şirketlerden destek alıyor.

Kaynak: Independent, M5 dergi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...