Tgrt Haber

e-Devlet'e yeni hizmet: Günlerce bekleme derdi bitiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber - e-Devlet
25 Nisan 2023 13:40 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 13:41
e-Devlet'e yeni hizmet: Günlerce bekleme derdi bitiyor

Binlerce hizmete ev sahipliği yapan e-Devlet Kapısı'na yeni özellik eklendi. Artık sabit internet ve telefon abonelikleri için nakil başvuruları internet üzerinden yapılabilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait hizmetleri dijital ortama taşıyan e-Devlet​ Kapısı 6 binden fazla hizmete ev sahipliği yapıyor. Bu hizmetlere bir yenisi daha eklendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), "Bireysel Abonelik Nakil Başvurusu" hizmetini e-Devlet Kapısı'nda kullanıma sundu. Vatandaşlar adres değişikliği​ yapmaları durumunda, eski adreslerindeki sabit telefon ve internet abonelikleri için nakil başvurusunda bulunabilecekler. Önceden bu işlemi müşteri hizmetleri aracılığıyla yapmak gerekiyordu.

E-DEVLET ABONELİK NAKİL BAŞVURUSU HİZMETİ AÇILDI

e-Devlet'in abonelik nakil başvurusu hizmeti ile, aboneliğinizin sadece Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarında yer alan yerleşim yeri adresinize nakli için başvuruda bulunabilirsiniz.

Yani nakil işleminden önce adres değişikliği bildiriminde bulunmanız ve yeni adresinizin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemine kaydedilmiş olması gerekiyor.

e-Devlet'e yeni hizmet: Günlerce bekleme derdi bitiyor

Ayrıca abonelik nakil başvurusu hizmeti e-Devlet şifresi ile kullanılamıyor.

Daha güvenli bir kimlik doğrulama yöntemi gerektirdiğinden, e-Devlet Kapısı'na T.C. Kimlik Kartı, İnternet Bankacılığı, Mobil İmza veya Elektronik İmza ile giriş yöntemlerinden birini kullanarak girmeniz gerekiyor. Ardından hizmet kullanıma açılıyor.

e-Devlet üzerinden abonelik nakil başvurusu için şu adımları uygulayabilirsiniz:

  • e-Devlet'e girdikten sonra arama kısmına "BTK Abonelik Nakil Başvurusu" yazın ve çıkan hizmete tıklayın.
  • Nakil başvurusunda bulunmak istediğiniz şirketin yanındaki "Abonelik Sorgula" butonuna basın.
  • Açılan ekrandaki "Nakil Başvurusu Yap" seçeneğine tıklayın ve sizden istenen bilgileri doldurarak başvuruyu tamamlayın.

İşlemi tamamladıktan sonra nakil başvurusu söz konusu servis sağlayıcı şirkete iletiliyor. Ardından talebiniz işleme alınıyor ve belirlenen süre zarfında kullandığınız hizmet yeni adresinizde aktifleşiyor. Tabii duruma bağlı olarak evinize teknik ekip gelmesi de gerekebilir.

e-Devlet Kapısı vatandaşların hayatını kolaylaştıran binlerce hizmete ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda abonelik fesih başvurusu da e-Devlet'e eklendi. Bu sayede abonelerin sabit telefon veya internet hizmetini internet üzerinden iptal edebilmeleri sağlandı.

Öte yandan e-Devlet'e girişte e-cüzdan ile entegre çalışacak blok zincir tabanlı dijital kimlik doğrulama yöntemi için çalışmalara da başlandı. Bu özellik sayesinde vatandaşlar, blok zincir ağında oluşturulmuş dijital kimlikleriyle e-Devlet'e daha güvenli bir şekilde giriş yapabilecekler.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber - e-Devlet
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...