Tgrt Haber

Eğlence sektörüne damga vuran Hologram teknolojisi, üniversitelere geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Guardian
22 Ocak 2024 13:39 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 13:39
Eğlence sektörüne damga vuran Hologram teknolojisi, üniversitelere geliyor

Uzun yıllardır hayatımızda var olan, yaşayan ve ölen birinin üç boyutlu görselini yansıtan hologram teknolojisi bu kez de üniversite sınıflarına geliyor. Proto isimli firma, ilk anlaşmaların yapıldığını duyurdu. İşte detaylar.

Teknolojinin en önemli yeniliklerinden biri olan Hologram teknolojisi, çok yakında üniversite​ dersliklerinde yer alacak.

Ölen veya yaşan herhangi bir efsaneye yeni hayat veren bu teknoloji​, uzun süren çalışmaların ardından üniversitelere de geliyor. 

HOLOGRAM TEKNOLOJİSİ, ÜNİVERSİTELERDE KULLANILACAK

Digitaltrends.com'un haberine göre İngiltere'de bulunan Loughborough Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) spor bilimcilerinin katılımıyla teknolojiyi eğitim​ ortamında deneyen Avrupa'daki ilk üniversite olacak. 

Projenin arkasındaki ekip, yurt dışından canlı olarak gönderilen 3 boyutlu görüntüyü, video görüşmesi veya duvara yansıtılan 2 boyutlu görüntüye tercih edeceklerini, Hologram ile görüşmenin daha ilgi çekici bir hâl alacağını söylüyor.

Eğlence sektörüne damga vuran Hologram teknolojisi, üniversitelere geliyor

Deneme sürecinin tamamlanmasının ardından hologram tabanlı etkinlikler, önümüzdeki yıl itibariyle üniversitenin müfredatına da resmi olarak dahil edilecek.

Söz konusu proje için şirketlere halihazırda hologram sunan Los Angeles merkezli Proto şirketinin rolü büyük. Bu teknoloji ile herkesin 3 boyutlu görüntüsünü içeren toplantılar ve görüşmeler mümkün olacak. 

Konuya ilişkin Proto'nun kurucusu David Nussbaum, Stephen Hawking'i örnek vererek, ölen insanları parlak zekalarla yeniden oluşturmak için kullanılabileceğini söyledi.

Hologram teknolojisi bugüne kadar çoğunlukla eğlence sektöründe kullanılıyordu. Öyle ki yaşamını yitiren pek çok ünlü isme bu teknoloji sayesinde konser bile verdirildi. 

Kaynak: The Guardian
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...