Tgrt Haber

Ehliyeti bile yok… SpaceX’in 14 yaşındaki çalışanı iş başı yapıyor, annesiyle gidip gelecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Quaz Insider
19 Haziran 2023 10:24 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 10:29
Ehliyeti bile yok… SpaceX’in 14 yaşındaki çalışanı iş başı yapıyor, annesiyle gidip gelecek!

Uzay ve havacılık alanında faaliyet gösteren SpceX, geçtiğimiz haftalarda 14 yaşındaki Kairan Quazi’yi işe aldı. Ancak 14 yaşındaki çocuğun ehliyeti bile yok. Bu nedenle onu işe annesi götürecek.

Elon Musk’ın uzay ve havacılık alanında faaliyet gösteren, Starlink’in yanı sıra Starship​ ve Falcon roketlerini geliştiren SpaceX​, dünyanın en büyük şirketlerinden biri.

Musk’ın şirketi geçtiğimiz haftalarda işe aldığı 14 yaşındaki çocukla gündeme gelmişti. Kairan Quazi isimli çocuk, bir dahi olarak nitelendirilirken böylesine büyük bir şirkette çalışan en genç personel olarak da kayıtlara geçti.

İŞE ANNESİYLE GİDECEK

SpaceX'te Starlink​ projesi üzerinde çalışan bir yazılım mühendisi olarak işe başlayacak Quazi, gündeme bomba gibi düşmüştü.

Yeni işiyle ilgili Quaz Insider'a açıklamalarda bulunan 14 yaşındaki genç, teknolojiye karşı güçlü bir ilgisi ve tutkusu olduğunu söylerken, hiçbir zaman öğrenmeye zorlandığını da hissetmediğini ifade etti. SpaceX’i seçmesiyle ilgili ise şirketin teknolojiyi insanlığın iyiliği için kullanma konusunda fayda sağladığını, bu nedenle de Musk’ın şirketinde çalışmayı tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Ehliyeti bile yok… SpaceX’in 14 yaşındaki çalışanı iş başı yapıyor, annesiyle gidip gelecek!

Önümüzdeki haftalarda iş başı yapacak genç ismin, henüz 14 yaşında olması nedeniyle ehliyeti bile yok. Bu onu işe annesi getirip götürecek.

Son olarak 14 yaşındaki Quazi, daha önce ntel Labs ve siber istihbarat şirketi Blackbird'de staj yapmış, her iki şirkette de önemli başarılara imza atmıştı.

Kaynak: Quaz Insider

Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: Quaz Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...