Tgrt Haber

Ekonomik kriz Xiaomi’yi de vurdu… Teknoloji devinin gelirleri alt üst oldu!

29 May 2023 10:34 - Güncelleme : 29 May 2023 10:53
Ekonomik kriz Xiaomi’yi de vurdu… Teknoloji devinin gelirleri alt üst oldu!

Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi onlarca ürünü bulunan Xiaomi, etkisini artıran küresel ekonomik krizinin kurbanı oldu. Teknoloji devinin gelirleri büyük oranda düştü.

Çin​ merkezli teknoloji devi Xiaomi​, gerek akıllı telefon​, gerek tablet​ gerekse diğer elektronik aletleriyle piyasada en çok satan markalardan biri. Fakat son yıllarda, özellikle de pandemi sürecinde başlayan ekonomik kriz teknoloji devini de vurdu.

2022’nin başından bu yana teknoloji sektöründe önemli kayıplar yaşanıyor, zira toplu işten çıkarmalar bunun en basit örnekleri olarak gösterilebilir. Bunun yanında reklam gelirlerinin düşüşü de artık şirketleri daha da çıkmaza sokuyor. Son olarak Xiaomi de bu krizin kurbanı oldu.

XİAOMİ GELİLERİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

CNN’nin haberine göre pandemi sonrası ortaya çıkan finansal kriz tüm dünyada etkilerini hissettirmeye başlamadan önce akıllı telefon pazarında hızla büyüyen ve Samsung​, Apple gibi devlere rakip olacak noktaya ulaşan Xiaomi, son dönemde ise hızla kan kaybediyor.

Şirketin telefon satışları önceki yıllarda kıyasla ciddi anlamda düşmüş durumda. Bu da şirketin gelirinin eriyip gitmesine sebep oldu.

Xiaomi’nin akıllı telefon satışları Çin’de yüzde 24’lük bir düşüş yaşarken, yurt dışında bu oran yüzde 28’e kadar çıktı. Öyle ki bu satış rakamları sadece akıllı telefon pazarında değil, şirketin faaliyet gösterdiği neredeyse tüm alanlarda görüldü.

Durum böyle olunca şirketin son çeyrekteki geliri de ciddi bir darbe aldı. Açıklanan rakamlar, şirketin son çeyrekteki gelirinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 19 düşüş yaşadığını ortaya koyuyor ki bu da bu büyüklükte bir şirket için çok sık rastlanabilecek bir tablo değil.

Kaynak: CNN
Derleme: Okan Güleş-tgrthaber.com.tr

Kaynak: CNN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...