Tgrt Haber

Ekşi Sözlük'e bir erişim engeli daha: İşte yeni adresi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2023 11:20 - Güncelleme : 14 May 2023 11:20
Ekşi Sözlük'e bir erişim engeli daha: İşte yeni adresi

Ekşi Sözlük'e 21 Şubat'ta getirilen erişim engeli sonrası Sözlük yönetimi tarafından alternatif alan adı eksisozluk2023.com devreye alınmıştı. Aylar sonra mahkeme kararıyla bu alan adresi de engellendi. Konuyla ilgili Ekşi Sözlük yetkilileri yaptığı açıklamada sitenin yeni adresini duyurdu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla Ekşi Sözlük'e Şubat ayında erişim engeli​ getirildi. Bundan kısa bir süre sonra yasağın kaldırılmasına karar verildi, ancak çok geçmeden eksisozluk.com yeniden Türkiye'den erişime kapatıldı.

Sözlük yönetimi siteye VPN​ gibi yöntemlere başvurmadan girmek isteyenler için alternatif olarak eksisozluk2023.com isminde alan adını devreye sokmuştu. Bugüne kadar bu adres üzerinden Ekşi Sözlük'e kısıtlama olmaksızın girilebiliyordu. 13 Mayıs itibarıyla siteye yeniden erişim engeli uygulandı.

EKŞİ SÖZLÜK'Ü YENİ ADRESİ DE KURTARAMADI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Site Sorgulama Sayfasında yer alan bilgide "eksisozluk2023.com, 13/05/2023 tarihli ve 2023/4391 D. İş sayılı Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." denildi.

Ekşi Sözlük söz konusu yasağın ayrıntısı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını ve kendilerine tebliğ edilmiş bir karar bulunmadığını aktardı. Sözlük yetkilileri tarafından yapılan açıklamada "ekşi sözlük'ün etkisi içeriklerin ve gündemin her fikirden kullanıcılar tarafından organik olarak oluşturulmasından gelmekte. bu etkiyi algı çalışmalarına malzeme ederek kötüye kullanmaya çalışan organize ekiplere her zaman müdahalede bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

YENİ ADRES DEVREDE

Öte yandan Ekşi Sözlük kapatılan eksisozluk2023.com adresinin yerine eksisozluk42.com isimli yeni bir alan adı daha kullanıma açtı. Şu anda bu adresi yazarak platforma VPN'siz girilebiliyor. Önümüzdeki süreçte mahkeme tarafından eksisozluk42'nin de yasaklanıp yasaklanmayacağı merak konusu oldu.

Bu arada Ekşi Sözlük'ten birkaç hafta önce de Twitter Türkiye'de erişime engellenmişti. Ancak çok kısa sürdü, 12 saat bile geçmeden yasak kalktı ve sosyal medya platformu yeniden erişime açıldı.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...