Tgrt Haber

Elder Scrolls 6, PlayStation'a gelmeyecek mi? İşte beklenen açıklama

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
19 Eylül 2023 13:00 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 13:21
Elder Scrolls 6, PlayStation'a gelmeyecek mi? İşte beklenen açıklama

ABD'de FTC (Federal Ticaret Komisyonu) ve Microsoft arasında süren dava, uzun zamandır merakla beklenen Elder Scrolls 6 oyununun çıkış tarihini ve hangi platformlarda destekleneceğini açığa çıkardı.

Bethesda Game Studios, The Elder Scrolls'un son oyunu The Elder Scrolls V: Skyrim'in devamı niteliğinde olan The Elder Scrolls 6'yı 2018'de E3 fuarında tanıttı. Stüdyo yöneticisi Todd Howard da oyunun Starfield​'ın çıkışından sonra yayınlanmasının planlandığını söyledi.

Kullanıcıların çok merak ettiği bir soru da: Elder Scrolls 6, hangi platformlarda çıkacak? konusuydu. Microsoft Gaming Başkanı Phil Spencer daha önce bu konuda "Oyunlarımızın pek çok farklı yerde kullanılabilir olduğundan emin olmak istiyoruz" gibi, muallak bir açıklamada bulunmuştu.

ABD'de FTC (Federal Ticaret Komisyonu) ile Microsoft arasında süren dava, The Elder Scrolls VI'nın çıkış tarihini ve hangi platformlarda bulunacağını açığa çıkardı. Microsoft tarafından FTC'ye sunulan belgeler, The Elder Scrolls VI'nin en erken 2026 yılına kadar piyasaya sürülmeyeceğini gösteriyor.

PLAYSTATİON'A ELDER SCROLLS 6 YOK

The Elder Scrolls VI'nin PlayStation platformuna gelmeyeceği de belgelerde teyit edildi. Microsoft'un bu oyunu sadece PC ve Xbox platformlarında sunmayı planladığı açıklandı. Spencer tarafından yapılan bir açıklama da bu bilgiyle örtüşüyor. Spencer, "Xbox'ta olabilmek için elimizde ne varsa tam ve eksiksiz bir paketi getirebilmek istiyorum. Ve bu, Elder Scrolls VI hakkında düşündüğümde de geçerli olacak." dedi.

The Elder Scrolls VI, ilk kez 2018 yılında duyurulmuştu ancak o günden beri oyun hakkında pek fazla bilgi verilmiyordu. Ancak bu son gelişmeler, oyunun Microsoft'un platformlarına özel bir oyun olacağı beklentilerini doğrulamış oldu.

Öte yandan geçtiğimiz yıl, FTC v. Microsoft davasının bir parçası olarak, Bethesda'nın önümüzdeki üç oyununun (Starfield, The Elder Scrolls VI ve yaklaşan Indiana Jones oyunu dahil) Microsoft'a özel oyunlar olacağı açıklanmıştı.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...