Tgrt Haber

Elektriği bedavaya getireceğiniz yöntem! Biz çöpe atarken onlar kafayı çalıştırmış

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com
27 Haziran 2024 14:21 - Güncelleme : 27 Haziran 2024 15:07

Geri dönüşüm kapsamında harekete geçen ülkelerden biri olan Filipinliler elektriği neredeyse bedavaya getirdi. Pet şişeleri çöpe atmak yerine kullandıkları yöntem teknoloji tarihine geçti. Elektrik için kullandıkları pet şişelerle Filipinliler küresel bir harekete imza attı.

2011 yılında Liter of Light projesi kapsamında başlatılan "pet şişeler dünyayı aydınlatıyor" başlığıyla Filipinliler bir çığır açtı. Elektriği bedavaya getiren aydınlatan çalışma olarak teknoloji tarihine geçen  Liter of Light, küresel hareketlenmeye neden oldu. 

ELEKTRİĞİ BEDAVAYA GETİRECEĞİNİZ YÖNTEM!

En basit buluşlardan biri olan "liter of light" projesini en çok Filipinliler benimsedi. Sürekli şiddetli yağmur ve okyanus üstünde yaşayan Filipinliler, projeyi her hanede arttırdı.

Elektriği bedavaya getireceğiniz yöntem! Biz çöpe atarken onlar kafayı çalıştırmış: Pet şişeler dünyayı aydınlatıyor - 1. Resim

Brezilyalı mekanikçi Alfredo Moser'i icadı olan basit ama etkili buluşundan esinlenerek ortaya çıkarıldı. Boş bir şişeye çamaşır suyu ve su karışımı koyup çatıya yerleştirilir. Bu kapsamda gün içinde 40-60 Watt'lık bir ampul ışığı elde edilir.

Elektriği bedavaya getireceğiniz yöntem! Biz çöpe atarken onlar kafayı çalıştırmış: Pet şişeler dünyayı aydınlatıyor - 2. Resim

PET ŞİŞELER DÜNYAYI AYDINLATIYOR NASIL AYDINLANIYOR?

Akşamları aydınlatmayı çözmek için Litro de Luz, güneş enerjisini depolayan bir sistem oluşturuldu. Buna ek olarak pet şişelerin içine led lambalar ve güneş paneli pil kontrol devresi eklenir. 

Elektriği bedavaya getireceğiniz yöntem! Biz çöpe atarken onlar kafayı çalıştırmış: Pet şişeler dünyayı aydınlatıyor - 3. Resim

Bu sayede gündüz biriktirilen güneş enerjisi sayesinde akşamları haneler pet şişe yardımıyla aydınlatılır.

Elektriği bedavaya getireceğiniz yöntem! Biz çöpe atarken onlar kafayı çalıştırmış: Pet şişeler dünyayı aydınlatıyor - 4. Resim

Sürdürülebilir aydınlanmanın artırılması için teknoloji uzmanları küresel hareketin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Her haneye kolayca kurulan bu sistem sayesinde elektrik faturaları da yarı yarıya inmiş olur. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...