Tgrt Haber

Elektrikli ısıtıcılar için '3 saat' uyarısı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Aralık 2023 12:52 - Güncelleme : 09 Aralık 2023 12:56
Elektrikli ısıtıcılar için '3 saat' uyarısı

Eskişehir’de elektrikli ısıtıcı satıcıları kış aylarında sıkça kullanılan cihazların 3 saatten fazla prizde takılı kalmaması gerektiğini söyledi.

Kış mevsiminde vatandaşlar ısınmak için farklı alternatiflere yöneliyor. Elektrikli ısıtıcılar, ısınmak için tercih edilen cihazlardan biri oluyor. Ancak bu cihazlar doğru kullanılmadığı zaman yangın​ gibi olaylara sebebiyet verebiliyor. Uzun süre prizde takılı kalan elektrikli cihazların elektronik aksamlarında da arızalar gelebiliyor.

Elektrikli ısıtıcılar için '3 saat' uyarısı

3 SAATEN FAZLASINA DİKKAT!

Elektrikli ısıtıcı satıcıları, cihazların kullanımı hakkında vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu. Yaygın olarak satılan ısıtıcılardan uyuyan ısıtıcı denilen cihazların herhangi bir devrilme söz konusu olduğunda otomatik olarak söndüğünü ifade etti. Özellikle elektrikli ısıtıcıların prizde takılı kalma süreleri ile ilgili uyarılarda bulunan esnaf, cihazların dinlendirilerek kullanılmasını önerirken 3 saatten fazla prizde takılı kalmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...