Tgrt Haber

Elektrikli otomobil devinden 'akıllı telefon' hamlesi

10 Ağustos 2023 14:54 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 14:55
Elektrikli otomobil devinden 'akıllı telefon' hamlesi

Popüler elektrikli otomobil üreticisi Nio akıllı telefon işine giriyor. Şirket 2023'ün üçüncü çeyreğinde ilk modelini piyasaya süreceğini açıkladı. Peki Nia Phone nasıl olacak?

2014 yılında kurulan Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi Nioakıllı telefon​ pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. İlk olarak Nio CEO'su William Li tarafından geçtiğimiz sene duyurulan bu adım, telefonun Çin Hükümeti'nden onay almasıyla hız kazandı.

"Nio Phone" olarak adlandırılması beklenen akıllı telefon hakkında sınırlı bilgi bulunuyor. İddialara göre cihaz Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alacak ve kullanıcılarına 12 GB RAM ve 1 TB dahili depolama seçeneği sunacak.

Bunun yanı sıra telefonda 5G desteğine ve çift SIM kart yuvasına yer verilmesi bekleniyor. Nio Phone'un tasarımı ise henüz netleşmiş değil. En azından bu konuda sızdırılan bir görsel bulunmadığını söyleyebiliriz. Ancak Snapdragon 8 Gen 2 gibi güçlü bir işlemciye sahip olması, cihazın üst düzey Android telefonlarla rekabet edeceğini gösteriyor.

NİO OTOMOBİLLERLE ENTEGRE ÇALIŞACAK

Nio Phone, şirketin elektrikli otomobilleriyle de uyumlu bir şekilde çalışacak. Bu entegrasyonun otomobil kullanıcılarına ne tür avantajlar sağlayacağı henüz bilinmese de, Nio'nun kendi ürünleri arasında bir ekosistem oluşturmak istediği düşünülüyor.

Şirketin aynı zamanda bir akıllı saat üzerinde çalıştığı ve bu saati araba anahtarı olarak kullanmaya izin vereceği de ortaya çıkan bilgiler arasında yer alıyor.

Akıllı telefonları ve diğer cihazları kıyaslamak için yaygın olarak kullanılan bir yazılım kıyaslama aracı olan AnTuTu'nun listelerine geçtiğimiz günlerde Nio Phone yansımıştı. Totalde 1360974 puan alan cihaz, 355091 işlemci puanı ve 434891 GPU puanıyla AnTuTu'nun veritabanına girdi.

Nio Phone, 2023’ün üçüncü çeyreğinde duyurulacak.

Kaynak: GSMArena

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: GSMArena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...