Tgrt Haber

Elektrikli otomobil alanlar neden bin pişman? Kaza oranı normali solladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
31 Ocak 2024 14:41 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 14:51
Elektrikli otomobil alanlar neden bin pişman? Kaza oranı normali solladı

Elektrikli otomobillerin sayısı giderek artarken, yapılan kazaların da sayısında artış görüldü. Peki bu özellikte araçlar neden benzinlililere kıyasla daha çok kaza yapıyor. İşte bazı sebepleri...

Teknoloji gelişirken otomobil pazarı da buna göre yeniden şekillendi. Hem doğanın sağlığı hem de bütçe için elektrikli otomobiller, artık benzinlilerin yerini almaya başladı.

Üreticiler odak noktasını elektrikli otomobillere çevirirken, kafalarda merak edilen bir soru var. Neden elektrikli otomobiller benzinlilerden daha çok kaza​ yapıyor?

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN KAZA YAPMASINDAKİ NEDENLER

Tesla​, Togg​, BMV, Hyundai ve akla gelecek birçok marka. Şu anda hemen hemen üreticilerin mutlaka en az bir adet elektrikli otomobilleri bulunuyor. 

Elektrikli otomobiller pek çok açıdan içten yanmalı motorlara kıyasla avantaja sahip. En önemlisi doğayı korumak olan bu otomobiller, aynı zamanda petrol ihtiyacını ortadan kaldırarak maddi anlamda da tasarruf sağlıyor. Ancak son dönemde bildirilen raporların çoğu, elektrikli otomobillerin benzinlilere kıyasa daha çok kazaya karıştığını gösteriyor. İşte bunun altında yatan nedenler...

Elektrikli otomobil alanlar neden bin pişman? Kaza oranı normali solladı

0'DAN 100 KM'YE SANİYELER İÇERİSİNDE YÜKSELME

Elektrikli otomobiller, çok kısa sürede 0'dan 100 KM'ye ulaşabiliyor. En basit örneğiyle Tesla Model 3 bu süre içerisinde 100 km hıza ulaşabiliyor. 

Elektrikli otomobil alanlar neden bin pişman? Kaza oranı normali solladı

Öyle ki Hert firması da elektrikli otomobilleri Tesla'yı satışa çıkarıp, yeniden benzinli otomobillere geçme kararı aldı. Firmanın bu kararı almasındaki nedenlerden biri elektrikli otomobillerin çok kısa sürede hızlanması ve beraberinde kazalara neden olması.

SES EKSİKLİĞİ

CNN'nin aktardığına göre kazaya neden olan etkenlerden biri de ses eksikliği. Elektrikli otomobillerin hızı kaça ulaşırsa ulaşsın herhangi bir motor sesi çıkarmıyor. Benzinliler de ise motordan gelen sesi çoğunuz biliyorsunuzdur. Uzmanlara göre elektrikli modellerdeki ses eksikliği kazaların meydana gelmesindeki ilginç nedenlerden biri.

Elektrikli otomobil alanlar neden bin pişman? Kaza oranı normali solladı

AĞIRLIK

Kazalardaki bir diğer faktörün ise ağırlık olduğu belirtildi. Zira elektrikli otomobiller, genel olarak daha fazla ağırlığa sahipler. Bu da çarpma sonucunda ortaya daha fazla hasarlar çıkarabiliyor.

Son olarak uzmanlar adaptasyon sürecinin de bir faktör olduğunu vurguluyor. Genellikle elektrikli modellerle yapılan kazaların çoğunda şoförler en fazla 1 yıldır elektrikli otomobil​ kullanmış oluyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hız limitini sesli uyarı sistemi şart yoksa insanlar çok daha kaza yapar araçlar kaza yapmaz sorun insanlarda araç kullanırken kendinden geçiyorlar bir nevi eğo 6 Şubat 2024 17:21

Sorun bu

Faruk 5 Şubat 2024 09:50

Ben şoförlük yapıyorum çoklu arabayla araba taşıyorum kaza sebepleri genellikle doğru ama tecrübesizlik kazaya sebebidir arabanın sessizliği hızlı kalkışı surati ayarlıyamaması bunlar elektrikli aracı kullanan için sıkıntı yoksa yoksa arabada sıkıntı yok

Murat 4 Şubat 2024 20:39

Çok değil 10 sene sonra her taraf hurda elektrikli otomobillerle dolacak. Batarya öldü mü at çöpe gitsin.

Redbull 4 Şubat 2024 00:18

Normal bişey değilmi artması kazaların,elektrikli otomobiller trafikte çoğaldikça kazalar artıcak zaten,hiç elektrikli otomobil olmazsa trafikte kazada olmaz

Poyraz 3 Şubat 2024 21:27

Anlamsız bir haber alakası yok

Titsofjason 3 Şubat 2024 10:38

Yalnız togg da elektrikli unuttunuz galiba.

Mustafa 1 Şubat 2024 11:56

Elektriğin fosil yakıtlar vasıtasıyla üretildiği bu zamanda,bu otomobilleri kullanmanın hiç bir önemi yok ki...

Türker canbazoglu 31 Ocak 2024 22:47

Bu haber asparagas. Eğer trafik kurallarına uyarsanız ve oto kullanımında yeterli deneyime sahipseniz, elektrikli araçlarla yapılan kazalarla benzinli araçların karıştığı kazalar arasında fark olmaz. İşin püf noktası trafik kurallarına yüzde yüz uymaktır. Konsantrasyonunuz bozuk, dikkat eksikse, her araçla kaza yapılır.

Sonraki Haber Yükleniyor...