Tgrt Haber

Dünyanın en zengin insanı unvanını kaybeden Elon Musk, yine Tesla hissesi sattı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
15 Aralık 2022 10:00 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 10:02
Görüntü: The Verge

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, yakın zamanda 3,5 milyar dolarlık daha Tesla hissesi sattı.

Görüntü: The Verge

Son birkaç aydır dünyanın en zengin adamı olarak Forbes ve Bloomberg listelerinde yer alan Elon Musk​, 44 milyar dolarlıkTwitter​ alışverişinin ardından unvanını kaybetti.

Sosyal medya platformunu satın almasının ardından Tesla​ hisseleri satmaya başlayan Musk, The Verge'ün aktardığına göre 3,5 milyar dolarlık başka bir satış daha gerçekleştirdi.

MUSK, 3,5 MİLYAR DOLAR TESLA HİSSESİ SATTI

Dünyanın en zengin adamı unvanını kaybeden Tesla CEO'su, son olarak kasım ayında 3,4 milyar dolarlık hisse sattığını SEC'e bildirmişti. Daha önce de Musk, nisan ayında 8,4 milyar ve ağustos ayında da 6,9 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirmişti.

28 Ekim'de satın alma anlaşmasını kapatan Musk, reklamverenlerin Twitter'a reklam vermeyi bırakmasıyla adeta şoka uğradı.

Twitter'ın reklam yöneticisine yapılan ziyaretler önceki yıla kıyasla yüzde 85 düşüş yaşadı ve bu da ana geliri reklam olan şirketi bir hayli olumsuz etkiledi.

Musk, Twitter için emin adımlar atarken maliyeti düşürmek ve geliri tekrardan artırmak için bazı yöntemler deniyor. Twitter Blue aboneliğini yeniden satışa sunan ünlü milyarder, bunun öncesinde de binlerce personelini işten çıkardı. 

Elon Musk bir yandan borçlarla uğraşırken, satışını gerçekleştirdiği Tesla hisseleriyle yaralarını biraz da olsa kapatıyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...