Tgrt Haber

Elon Musk bu kez petrol ve doğalgaz için konuştu: ''Medeniyeti sürdürmek için kullanılmalı''

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
29 Ağustos 2022 14:10 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 14:12
Elon Musk bu kez petrol ve doğalgaz için konuştu: ''Medeniyeti sürdürmek için kullanılmalı''

Tesla ve SpaceX CEO'su Musk, katılım sağladığı bir konferansta konuşma yaptı. Ünlü milyarderin ''medeniyetin sürmesi için doğalgaz ve petrol kullanılması gerektiği'' sözleri ise dikkat çekti.

Her paylaşımıyla eleştirilen dünyanın en zengin insanı Musk​, kısa süre önce katılım sağladığı bir konferansta konuşma yaptı. Tesla​ ve SpaceX​ CEO'su, Norveç'te katıldığı enerji konferansında doğalgaz​ ve petrole dikkat çekti.

Musk yaptığı konuşmada, “Kısa vadede petrol ve doğalgaz kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde medeniyet çökecektir” dedi.

MUSK, DOĞAL KAYNAKLARA DEĞİNDİ

Çevre ve uzaycılıkla ilgili önemli bilgiye sahip olan Musk, konuşmasında “Dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri, sürdürülebilir enerjiye ve sürdürülebilir bir ekonomiye geçiştir. Bunun gerçekleşmesi 10 yıldan fazla sürebilir” dedi. 

Ayrıca Musk, konuşmasında Kuzey Denizi'nde açık deniz rüzgar enerjisi üretiminin, sabit pil paketleri ile birlikte önemli bir enerji kaynağı olabileceğini belirterek, “Kış mevsiminde sürdürülebilir bir enerji kaynağı sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...