Tgrt Haber

Elon Musk buna da el attı: X’te sürpriz değişiklik, önizlemeler kaldırıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 14:55 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 14:58
Elon Musk buna da el attı: X’te sürpriz değişiklik, önizlemeler kaldırıldı

Son birkaç aydır reklam gelirlerinde büyük düşüş yaşayan X, paylaşımı yapılan linkli gönderiler için yeni bir değişikliğe gitti.

X, eski adıyla Twitter artık baştan sona değişti. Elon Musk’ın gelişiyle radikal değişikliklere gidilen uygulamada, son olarak linkli paylaşımlarla ilgili önemli bir düzenleme yapıldı.

Bugüne kadar web sitesi ve fotoğrafla birlikte yapılan paylaşımlar, artık X’te farklı bir tasarımda görüntüleniyor. Söz konusu değişiklik sitenin ‘’estetiğini iyileştirmek’’ aynı zamanda platformda orijinal içeriği teşvik etmek amacıyla yapıldı. Artık paylaşılan bir haber veya linkli gönderide, URL önizlemesi dışında diğer tüm ayrıntıların kaldırıldığını fark edeceksiniz.

X’TE PAYLAŞILAN LİNKLİ GÖNDERİLERE DÜZENLEME 

Yapılan değişikliği aşağıdaki görüntüde daha kolay anlayabilirsiniz. Paylaşılan bir makalede başlıklar sade olarak gösterilirken, herhangi bir önizleme yok ve doğrudan erişebileceğiniz bir bağlantı yer alıyor.

Elon Musk buna da el attı: X’te sürpriz değişiklik, önizlemeler kaldırıldı

Daha önceden bu alanda büyük bir önizleme sayfası bulunuyordu. X ise hem metni öne çıkarmak hem de doğrudan siteye geçiş yapmak için tasarımda bu değişikliği yaptı. Bu sayede içerik üreticileri de linkli bir gönderide uzunca metinler yazabilme şansına sahip olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...