Tgrt Haber

Elon Musk da denedi: Twitter'da ilginç bir hata ortaya çıktı

02 Şubat 2023 11:00 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 11:10
Elon Musk da denedi: Twitter'da ilginç bir hata ortaya çıktı

Elon Musk ile büyük değişime uğrayan Twitter'da ilginç bir hata tespit edildi. Her ne kadar çok hata olarak değerlendirilmese de kullanıcılar, hesabı gizli olsa bile erişimin arttığını gözlemledi.

Sosyal medya platformu Twitter​, Musk'ın gelişiyle önemli değişikliklere uğradı. 

Uygulamanın arayüz birimi yeniden tasarlanırken, Elon Musk tweet'lerin kaç kişi tarafından görüntülendiğine ilişkin istatistikleri de platforma getirdi. Ancak Twitter'ın sevilen özelliğinde tuhaf bir hata ortaya çıktı.

ELON MUSK HESABINI GİZLEYEREK DENEDİ

Son güncellemeyle hayatımıza giren tweet istatistikleri, Twitter'a gelen en önemli yeniliklerden biri. Fakat bu işlevin doğruluğuyla ilgili bazı şüpheler ortaya çıktı.

Kullanıcılar, takip etmedikleri veya hiç etkileşime girmedikleri hesaplardan tweet görmeye başladılar. Musk bu durumu bir algoritma güncellemesine bağladı. Bununla beraber pek çok kişi algoritma değişikliği nedeniyle etkileşimlerinin düşük olduğundan şikayet etti.

Bazı kullanıcılar ise hesaplarını gizlediğihalde daha fazla etkileşim aldıklarını söyledi, işte sorun da tam olarak burada ortaya çıkıyor.

Hesabın gizliye alınmasına rağmen etkileşimin artması oldukça ilginç. Zira hesap gizlendiğinde başka kişiler gönderdiğiniz bir tweet'e takipçiniz olmadığı sürece erişim sağlayamaz.

https://twitter.com/elonmusk/status/1620664851663319042

Twitter'da yaklaşık yarım milyon takipçisi bulunan ABD'li sağcı yorumculardan Ian Miles Cheong, hesabını gizli tutmanın erişim sayısını artırıp artırmadığını görmek için bir test gerçekleştirdi.  Bu testlerden biri herkese açık, diğer ise özel.

İlginç şekilde Herkese açık olan tweet 3.080 kişi tarafından görüldü, 348 kişi tarafından beğenildi ve 8 kişi tarafından retweetlendi, 47 kişi ise yorum yaptı.

Hesabını gizleyip gönderdiği ikinci twette ise "Hesabınızı özel tutmanın, tweet'lerinizi daha fazla kişinin görmesine izin verdiği teorisini test ediyorum" diye yazdı.

Özel tweet 4.047 kişi tarafından görüldü, 1.710 kişi tarafından beğenildi ve 568 kişi tarafından yorumlandı. Bu tweet özel bir hesaptan atıldığı için retweet yapılmadı.

Elon Musk da sorunu kendi gözünden görmek için benzer bir deneme yaptı ve özel tweetlerinin herkese açık tweetlerinden daha fazla görünür olup olmadığını test etmek için ertesi gün sabaha kadar hesabını gizli tutacağını söyledi.

Bunun sonucunda Twitter patronu, "Bu, sistemle ilgili bazı sorunların belirlenmesine yardımcı oldu" dedi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Chip
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...