Tgrt Haber

Elon Musk ile arayı açan Disney, çareyi Instagram'da buldu: Reklam harcamalarına yatırım arttı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sensor Tower
14 Aralık 2023 12:11 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 12:12
Elon Musk ile arayı açan Disney, çareyi Instagram'da buldu: Reklam harcamalarına yatırım arttı

Son dönemde Elon Musk'ın reklamverenlere yönelik duruşu en çok Disney'i rahatsız etti. ABD merkezli şirket, Musk ile yaşadığı gerilimin ardından reklam için çareyi Instagram'da buldu.

Elon Musk​'ın sosyal medya platformu X için gelirler ciddi oranda düştü. Özellikle ünlü milyarderin reklamleverenlere yönelik sert sözleri sonrası Disney​ gibi dev şirketler de rotasını değiştirdi.

Öyle ki son raporlar da bunu açıkça ortaya koyuyor. Araslarında Disney, Comcast ve daha birçok şirketin bulunduğu ABD'li ünlü markalar, Musk'ın X platformundaki harcamaları askıya almasıyla birlikte Zuckerberg​'in sosyal medya platformu Instagram'a yöneldi. 

INSTAGRAM'A YÖNELİK REKLAM HARCAMALARI ARTTI

Halihazırda bu şirketler Instagram'a reklam verse de, X'ten ayrılmalarının ardından yaptıkları harcamaların arttığı görüldü.

Sensor Tower tarafından hazırlanan rapora göre 20 Kasım'tan itibaren iki hafta içinde Disney ve Comcast, Instagram'daki harcamalarını sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 6 oranlarında arttırdı. 

Bu arada Paramount Global, Snap Inc. şirketinin sosyal medyası Snapchat'e yaptığı yatırımı da üçe katladı. Yaşanan bu durum, Elon Musk'ın reklamverenlerle yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Bu hafta başında yayınlanan bir rapor, X'in reklam gelirinin bu yıl sadece 2,5 milyar dolar olabileceğini ve bunun önceki yıllara göre keskin bir düşüş olduğunu ortaya koyuyor. Ana nedenin ise kaotik liderliğin yanı sıra reklamverenlerin platformdaki içerik güvenliği düzenlemeleriyle ilişkili endişeleri olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Sensor Tower
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...