Tgrt Haber

Elon Musk işten çıkardı, ortalık karıştı: Twitter, eski çalışanlarını geri istiyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
07 Kasım 2022 09:43 - Güncelleme : 07 Kasım 2022 09:50
Elon Musk işten çıkardı, ortalık karıştı: Twitter, eski çalışanlarını geri istiyor

Twitter'ın yeni sahibi olarak başına geçen Elon Musk, toplu işten çıkarma yaparak epey ses getirmişti. Şimdi ise şirketin eski çalışanlara ihtiyacı olduğu ve geri çağırdığı bildiriliyor.

Elon Musk​'ın milyon dolarlık dev satın alımı sonrası Twitter​'da kartlar yeniden dağıtıldı. Gerek politikalarda, gerek platform üzerinde yapacağı değişikliklerle sık sık gündeme gelen Musk, Twitter çalışanlarını işten çıkarmasıyla epey şaşırtmıştı.

İş gücünü yarı yarıya indirerek çoklu işten çıkarma​ yapan Twitter, Elon Musk'ın bu kararından pek olumlu etkilenmedi. Öyle ki şirketin bazı çalışanlarını geri döndürmek istediği ortaya çıktı.

TWITTER, ESKİ ÇALIŞANLARINI İSTİYOR

Bloomberg'in haberine göre Twitter, platforma getirdiği özellikleri oluşturmak için önemli rollerde bulunan elemanlarının işten çıkarıldığını belirtiyor. Farkında olmadan çıkarılan kişiler, uygulamaya gelecek yeni özelliklerin de aksamasına neden oluyor.

Konuya ilişkin Twitter'ın resmi bir açıklaması bulunmuyor. Ancak Platformer'dan Casey Newton, şirketin dahili Slack hesaplarından Android​ ve iOS geliştiricilerei ihtiyacı olduğunu vurguluyor. 

Twitter, alınan bu kararından geri dönebilir. Önümüzdeki günlerde işten çıkarılan ve önemli rolleri bulunan çalışanlar, yeniden şirkete geri dönüş yapabilir. Bilmeyenler için Elon Musk sosyal medya şirketini satın almasıyla, 3.800 çalışanını işten çıkardı.

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...