Tgrt Haber

Elon Musk kıyıma devam ediyor: Twitter'da yine toplu işten çıkarma! Önemli isimler kovuldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 12:51 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 12:57
Elon Musk kıyıma devam ediyor: Twitter'da yine toplu işten çıkarma! Önemli isimler kovuldu

Elon Musk, Twitter'ı satın almasıyla birlikte binlerce kişiyi işten çıkardı. Şirkette yeniden yapılandırma halen devam ederken, ünlü milyarder kısa süre önce 200'e yakın personelinin daha işine son verdi. Bu personeller arasında şirket için çok önemli isimler de yer alıyor.

Tesla CEO​'su Elon Musk​, Twitter​'ı satın aldıktan sonrsa adeta kıyım yaptı. Sosyal ağda yaptığı değişiklilerle gündeme gelen ünlü milyarderin, en çok da personeli işten çıkarması tepki topladı.

Musk, geldiği günden bu yana sürekli işçi çıkarırken, yakın zamanda Twitter'da önemli isimler dahil 200 kişiyle daha yollarını ayırdı.

MUSK, İŞTEN ÇIKARMALARA DEVAM EDİYOR

Şirketin tasarruf etmesi için yeni yollar arayan Elon Musk, bu zararı personel​ çıkarak kapatıyor. Platformda yakın zamanda ücretli aboneliği de baştan kullanıma sunan Twitter CEO'su, şirketin yüzde 10'luk personelinin işine daha son verdi.

NYT'nin raporuna göre işten çıkarma cumartesi günü gerçekleşti. En az 200 çalışanın işten çıkardığı bildirilirken, bunlar arasında n makine öğrenimi ve site güvenilirliği üzerinde çalışan ürün yöneticilerini, veri bilimcilerini ve mühendislerin yer aldığı aktarıldı.

Musk, kasım ayında Twitter'ı aldı ve 3.700 kişiyi işten çıkardı. Gelirde büyük düşüş yaşayan için Twitter sürekli yapılandırma içerisindeyken, şimdilik çözüm sadece personel çıkarma gibi görünüyor. Öyle ki yakın zamanda 200 kişinin daha çıkarılması da bunun en iyi örneği olabilir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...