Tgrt Haber

Elon Musk şimdi de X'in 'hashtag' özelliğine kafayı taktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: timesofnews.com
09 Kasım 2023 11:28 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 14:26
Elon Musk şimdi de X'in 'hashtag' özelliğine kafayı taktı

Elon Musk, X üzerindeki bir kullanıcının hashtag'lerin kaldırılmasını istediğini belirten paylaşımına "Evet" cevabını verince ortalık karıştı. Pek çok kullanıcı hashtag sisteminin kaldırılmamasını söylerken, Musk ise anahtar kelimelerin daha iyi olduğunu savunuyor.

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Elon Musk, X platformu​ üzerinde hashtag'leri kaldırmayı düşündüğünü açıkladı. Eski adıyla Twitter​ olarak anılan sosyal medya ağı, 44 milyar dolarlık satın alımından bu yana Musk'ın liderliğinde çeşitli değişikliklere sahne olmuştu.

MUSK, HASHTAG ÖZELLİĞİNİ GEREKSİZ BULUYOR

Musk, bir kullanıcının hashtag'lerin kaldırılması gerektiğini söylediği paylaşımına "Evet" cevabını verdi. Aynı zamanda "hashtag'ler kaldırılmalı mı?" başlıklı bir ankete verdiği tepkide ise, "Onlar geçmişten kalma. Anahtar kelimeler ya da ifadeler gayet iyi iş görüyor." şeklinde konuştu.

https://twitter.com/xDaily/status/1722408826425524355

Hashtag'ler, Twitter ve benzeri platformlarda kullanıcıların içerikleri kategorize etmelerini ve ilgilendikleri konuları takip etmelerini sağlayan bir araç olarak biliniyor. Musk'ın bu değişiklikle birlikte platformda nasıl bir dönüşüm gerçekleştireceği ve kullanıcı deneyimine nasıl bir etki yapacağı merak konusu.

Musk, geçen yıl Twitter'ı 44 milyar dolarlık bir bedelle satın almış ve o zamandan beri platformda çeşitli değişikliklere imza atmıştı. Bunlar arasında, kullanıcılara gösterilen reklam sayısını kademeli olarak sıfıra indiren bir abonelik sistemi de bulunuyor.

YAPAY ZEKA​ AÇIKLAMALARI GÜNDEM OLDU

Öte yandan Elon Musk'un yapay zeka hakkındaki görüşleri de gündemi meşgul ediyor. Geçtiğimiz hafta İngiltere'deki bir etkinlikte konuşan Musk, yapay zekanın ilerleyen dönemde tüm işleri gereksiz hale getireceğine inandığını dile getirdi. "Kişi bir iş istiyorsa yapabilir. Ancak işe ihtiyaç duyulmayacak bir zaman gelecek. Yapay zeka her şeyi yapabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Musk, "Sanırım herkesin bu "sihirli cin"e erişimi olacak ve herhangi bir soru sorabileceksiniz. Kesinlikle eğitim için çok daha büyük olacak. En iyi öğretmen olacak. Ve mal ve hizmetlerde eksiklik olmayacak. Bolluk çağı olacak." diye ekledi.

Bu arada Musk'un yapay zeka şirketi xAI, OpenAI'nin ChatGPT uygulamasına rakip olarak geliştirdiği 'Grok' sohbet botunu da piyasaya sürdü. Diğer yapay zeka modellerine göre daha yetenekli olduğu ve mizahi cevaplar verebildiği belirtiliyor. Grok, X Premium kullanıcılarına ücretsiz.

Kaynak: timesofnews.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...