Tgrt Haber

Elon Musk: 'Tesla çalışanları fabrikada yaşasın ve uyusun'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 'Entrepreneur
07 Şubat 2024 10:58 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 11:00
Elon Musk: 'Tesla çalışanları fabrikada yaşasın ve uyusun'

Tesla CEO'su Elon Musk, 2025'te üretime girecek yeni nesil elektrikli aracın üretimi için çalışanların Teksas fabrikasında yaşayıp uyuması gerekebileceğini belirtti.

Tesla​ Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk​, kitlesel pazara yönelik bir araç üretme planlarından bahsederken şirketin çalışanlarını zorlu bir üretim​ artışına hazırlanmaları konusunda bilgilendirdi.

"FABRİKADA UYUMAMIZ LAZIM"

Tesla'nın çarşamba günü açıklanan kazanç raporu sırasında konuşan Musk, 2025'te üretime girecek olan yeni nesil elektrikli otomobilin üretimi süresince "Tesla işçilerinin şirketin Teksas​ fabrikasındaki üretim hattında yaşaması ve uyuması gerekeceğini" söyledi.

"Mühendislerin üretim hattında yaşamasına gerçekten ihtiyacımız var." diyen Musk, yeni elektrikli aracın üretim sürecinin zorlu olacağını belirtti ve "Pratik olarak üretim hattında uyuyacağız. Pratikte değil, öyle olacağız." diye de ekledi.

TESLA ÇALIŞANLARI İLK DEFA FABRİKADA UYUMAYACAK

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Tesla fabrikasında çalışan eski bir işçi, The Verge sitesine verdiği demeçte çalışanların 12 saatlik vardiyalardan sonra fabrikada uyumak zorunda kaldıklarını söylemişti. Hatta Musk da Tesla'nın üretim tesislerinde "art arda üç yıl" masasının altında uyuduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Reuters'in haberine göre Tesla'nın "Redwood" kod adlı kitlesel pazara yönelik uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil olacağını bildirdiği yeni nesil aracı, 2025'in ikinci yarısında şirketin Teksas'taki Gigafactory fabrikasında üretime girecek.

Milyarder, yıllardır Tesla'nın 30.000 doların altında maliyeti beklenen daha ucuz bir EV piyasaya sürmeyi planladığını ima ediyordu

Musk, "Burada çok fazla yeni teknoloji var, muazzam miktarda yeni, devrim niteliğinde üretim teknolojisi var." dedi. "Bu teknoloji hayata geçtiğinde dünyanın herhangi bir yerinde var olan diğer üretim teknolojilerinin çok üstünde olacağına eminim. Bu bir sonraki seviyedir." diye konuştu.

Kaynak: 'Entrepreneur

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...