Tgrt Haber

Elon Musk'tan Twitter için tarihi karar: Ünlü milyarder resmen bıraktığını açıkladı, peki yerine kim gelecek?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Mashdigi
12 May 2023 08:48 - Güncelleme : 12 May 2023 08:55
Elon Musk, Twitter CEO'luğunu bırakacağını açıkladı.

Uzun zaman süren tartışmaların ardından Elon Musk, Twitter için kararını verdi. Daha önce anket düzenleyen ünlü milyarder, bu anketin de sonucuna bağlı olarak Twitter’daki CEO’luk görevini bıraktığını açıkladı.

Elon Musk, Twitter CEO'luğunu bırakacağını açıkladı.

44 milyar dolarlık dev yatırımla sosyal medya şirketi Twitter’ın koltuğuna oturan Elon Musk​, şirketi devraldığından bugüne defalarca kez yaptıklarıyla gündeme geldi. Binlerce kişiyi işten çıkarmasının yanı sıra uygulama içinde de sık sık değişiklikler yapan ünlü milyarder, Twitter​ için kısa süre önce yeni bir karar aldı.

Daha önce paylaştığı bir anket üzerinden takipçilerine CEO​ olarak devam edip etmemesi gerektiğini soran Musk, bu anketin sonucunda ‘hayır’ oyunu daha çok aldı. Dolayısıyla Takipçileri Musk’ın CEO olarak kalmasını istemezken, Musk ise bu sonuçlara uyacağının sözünü verererek CEO’luğu bırakacağını açıkladı. Birkaç ay aranın ardından Musk sözünü tuttu ve CEO’luk görevini bıraktığını, yerine gelecek kişiyi de seçtiğini açıkladı. Peki Twitter’ın yeni CEO’su kim oldu?

MUSK’IN YERİNE GELECEK KİŞİ BELİRLENDİ

Musk, yaptığı açıklamada Twitter için yeni bir CEO işe aldığını ve yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacağını duyurdu. Yeni CEO'nun kim olduğu henüz açıklanmadı ancak Musk, kendisinin yönetim kurulu başkanı ve teknolojiden sorumlu başkan (CTO) olarak kalacağını ve ürün, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini belirterek farklı alanda görev icra edeceğini belirtti.

https://twitter.com/elonmusk/status/1656748197308674048

Musk, Twitter'ın CEO'su olduğu süre boyunca birçok tartışmaya neden olmuştu. Ücretli abonelik sistemi getirmiş, çalışanların bir kısmını işten çıkarmış ve platformun tasarımını değiştirmişti. Bu hamleleriyle hem kullanıcıların hem de hissedarların tepkisini çeken ünlü milyarder Twitter'ın değerini de epey düşürdü.

Twitter’aki CEO'luk görevinden ayrılması, sosyal medya şirketi için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Ancak Musk'ın yeni rolüyle nasıl bir etki yapacağı da merak konusu. Uzmanlar, Musk'ın Twitter'ı tamamen bırakmayacağını ve yeni CEO'ya baskı yapabileceğini düşünüyor.

TWİTTER'A YENİ ÖZELLİK

Geçtiğimiz haftalarda Twitter'a yeni özellikler geleceğini açıklayan Musk, uçtan uca şifreli mesajlaşma işlevini Blue aboneleri için devreye aldığını açıkladı. Ücretli aboneliğe sahip kullanıcılar, artık güvenli mesajlaşma gerçekleştirebilir ve bu tamamen uçtan uca şifre ile korunacak.

Diğer yandan kullanıcıları bekleyen sürpriz bir özellik daha yolda. Euronews'in aktardığına göre 

Twitter'da çok yakında sesli ve görüntülü sohbet imkanı olacağına işaret eden Musk, "Böylece dünyanın herhangi bir yerindeki insanlarla telefon numaranızı vermeden konuşabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Musk şifreli mesajlaşmanın çarşamba gününden itibaren aktif hale geleceğini belirtti fakat sesli ve görüntülü görüşmelerin şifreli olup olmayacağı konusunda bilgi vermedi.

Twitter ayrıca yıllardır inaktif olan hesapların silinmesi ve arşivlenmesi işlemine başlayacaklarını duyurmuştu.

Kaynak: mashdigi
Yerelleştirme: Okan Güleş

Kaynak: Mashdigi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...