Tgrt Haber

Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI'yi duyurdu: "Evrenin doğasını araştıracak"

12 Temmuz 2023 20:59 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 21:01
Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI'yi duyurdu: "Evrenin doğasını araştıracak"

Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI'yi Twitter hesabından paylaştığı tweetle duyurdu. Şirket, evrenin gerçek doğasını anlamak için çalışmalar yürütecek.

Twitter, SpaceX ve Tesla'nın sahibi Elon Musk​, yapay zeka​ girişimi xAI​'yi duyurdu. Esas olarak, bu şirketin ilk kez Nisan ayında Nevada'da kurulduğu ve hatta Musk'ın, Google'ın yapay zeka girişimi DeepMind'da görev yapan Igor Babuschkin'i xAI'ye transfer ettiği ortaya çıkmıştı.

Elon Musk'ın paylaştığı tweette, xAI'nin faaliyete geçtiği belirtildi. Yapay zeka şirketinin temel amacı ise, evrenin gerçek doğasını anlamak üzerine olacak. Konuyla alakalı xAI'nin web sitesinde yapılan duyuruda şöyle denildi:

"Bugün xAI oluşumunu duyuruyoruz. xAI'nin amacı evrenin gerçek doğasını anlamaktır. 14 Temmuz Cuma günü Twitter Spaces sohbeti sırasında ekiple tanışabilir ve bize sorular sorabilirsiniz."

https://twitter.com/elonmusk/status/1679164661869182976

ELON MUSK NEYİN PEŞİNDE?

Elon Musk, Nisan ayında FOX News muhabiri Tucker Carlson ile yaptığı röportajda, "TruthGPT" olarak isimlendirdiği bir yapay zeka teknolojisini şöyle duyurmuştu: "TruthGPT dediğim, evrenin doğasını anlamaya çalışan ve maksimum gerçeği arayan bir yapay zekaya başlayacağım."

ChatGPT gibi üretken yapay zeka teknolojilerini "insanlık için en büyük risk" olarak gördüğünü ifade eden Musk, TruthGPT'yi "Evreni anlamayı önemseyen bir yapay zekanın, evrenin ilginç bir parçası olduğumuz için insanları yok etme olasılığının düşük olması anlamında, güvenliğe giden en iyi yol" şeklinde açıklamıştı.

Kurucusu olduğu OpenAI'ye de sert eleştirilerde bulunarak, şirketin yapay zekayı insanlara yalan söylemesi için eğittiğini öne sürmüştü ve yapay zekanın, medeniyetleri yıkma potansiyeline sahip olacak kadar tehlikeli olduğunu söylemişti.

Elon Musk, kendi yapay zeka şirketi xAI ile hem OpenAI'ye rakip olacak, hem de ChatGPT'den daha farklı, sadece metin ve görsel üretmek gibi basit işler için kullanılmayan, daha yetenekli ve farklı işlerde kullanılacak bir yapay zeka sistemi piyasaya sürebilir. Detayların 14 Temmuz'da yapılacak Twitter Space yayınında açıklanması bekleniyor.

Hazırlayan: Ömer Faruk Doğan / TGRT Haber

Kaynak: Twitter

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...